Sindre Osestad er VG2-elev på Akademiet i Kristiansand. Han kom til Start som 15-åring fra Giv Akt. Foto: Kamilla Valand.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Drømmer om å bli fotballproff

Sindre Osestad (17) sprudler i Start 2 etter overgangen fra Giv Akt.

Sindre er VG2-elev ved Akademiet videregående skole, og gleder seg til sesongstart med Start 2 i 3. divisjon.

Hvordan var det da du først begynte å trene med Start?

– Det var et helt nytt miljø og jeg måtte finne en ny måte å tilpasse meg på, men det gikk veldig greit. Det er en fin gjeng å spille med.

Hvilke forskjeller er det mellom Giv Akt og Start?

– Nivået er jo selvfølgelig høyere enn i de fleste andre klubber og alle tar fotballen mer seriøst enn i min tidligere klubb.

Hvor lenge har du holdt på?

– Jeg har spilt fotball siden jeg var en liten gutt, jeg startet i klubb da jeg gikk i 1. klasse.

Har du lyst til å bli proff? 

– Ja, jeg håper jo å kunne bli det!

Har du en plan b hvis det ikke skjer? 

– Nei, det har jeg ikke i det hele tatt! (Sindre ler).

Sindre forteller oss at han trener fotball nesten daglig og han legger som regel også inn en styrkeøkt. Videre forteller Sindre om sitt møte med Start:

– Jeg husker vi spilte mot dem, treneren må visst ha blitt imponert for i ettertid fikk jeg lov til å være med på prøvetrening. Etter et par treninger fikk jeg tilbud om å spille med dem, så jeg valgte å flytte for å spille for Start.

Sindres trener Alexander Øren har mange lovord om Sindre. Han forteller oss at Sindre er en lærevillig, motivert og seriøs type.

Foto: Kamilla Valand
Start 2-trener Alexander P. Øren. Foto: Kamilla Valand

Hvordan motiverer du Sindre til å fortsette å kjempe for å nå målet sitt?

– Som trener handler det først og fremst om å sørge for at spillerne trives i hverdagen, både på feltet og i hverdagen. Når man trener så mye som Sindre gjør, er det viktig at vi passer på å motivere ham så ikke hverdagen blir kjedelig. Om ikke man liker det man holder på med, vil man aldri bli veldig god i noe.

Han forteller videre at det er stor sjanse for at Sindre kan lykkes og nå målet sitt innen fotballkarrieren sin.

– Han har veldig gode ferdigheter, en litt unorsk spillestil og er veldig god teknisk. Han er absolutt en spiller som blir spennende å følge med på i fremtiden, sier Øren.

Innlegget er skrevet av Sander Hagen, Lena Skaiaa, Kamilla Valand, Petter Brunvatne og Sandra Figurado, elever i 1. klasse ved media og kommunikasjon på Akademiet i Kristiansand.