15-åringen Petter Brunvatne fra Høvåg er blant landets beste unge skatere. Her utfører han en Smith seatbelt i NORB NM ((Norges organisasjon for rullebrett) i fjor sommer. Foto: Martin Vadet.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Drømmer om å bli skateproff

Det hadde vært kjempegøy å en gang kunne leve av å drive med det gøyeste jeg vet.

Hei, og takk for sist.  Nå som det er nytt år, går det an å se litt tilbake på 2015, som var et bra år for min del. Jeg konkurrerte mye her i Norge, og vant mini ramp i Skien og Kristiansand og street i Stavanger og Bergen. Jeg vant også en street-konkurranse i København, samt fikk tredjeplass i seniorklassen i en Oslo-konkurranse i november.

Jeg hadde gledet meg masse til å delta i Wild In The Parks i Trondheim, fordi der kvalifiserte de tre beste seg til finalen i Los Angeles. Det greide jeg og fikk derfor mulighet til å skate i USA for første gang. Jeg kom på 4. plass av ca 80 skatere fra hele verden. LA-turen var en stor opplevelse og høydepunktet i 2015.

I 2016 skal jeg utvikle meg videre som skater. Jeg bruker flere timer på brettet hver dag etter skoletid, enten innendørs i skatehallen på Lund eller utendørs når det er godt nok vær. Jeg satser på en NM-medalje til sommeren, ettersom dette er mitt siste år i klassen 10-16 år før jeg blir senior. Jeg håper å få konkurrert mer i utlandet også.

Min store drøm er å bli profesjonell skateboarder. Det er det bare to nordmenn som er i dag, nemlig Karsten Kleppan og Gustav Tønnessen. Men foreløpig holder det lenge å trene videre på nye triks og ha det gøy med venner mens vi skater.