Hoang van Phan (37, t.h.) sammen med klubbkamerater i KRS Beast på trening i Nybyen i Kristiansand. Til venstre Inti Gallegos og i midten Tommy Utsogn. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Egenvektstrening gir et realt kick

Etter å ha prøvd en rekke idretter begynte jeg for alvor med calisthenics i fjor. Nå er treningen gøyere enn noensinne.

Jeg har alltid vært aktiv, og har tidligere drevet med karate og kickboksing. Jeg har løftet vekter siden 2004, målet var å bli så stor og sterk som mulig. Nå er målet er å ha en sunn og fungerende kropp. Selv om jeg i dag har samboer/forlovede, tre barn og to jobber, har jeg uten tvil en sunnere og sterkere kropp enn før. Et godt kosthold er mye av nøkkelen, jeg pleier å si at 80 prosent ernæring pluss 20 prosent trening utgjør 100 prosent riktig holdning.

beast3
Action på Torvet.

Jeg har alltid vært fascinert av folk som kan ta en muscle up og human flag. Jeg har sett en del videoer på You Tube og på Instagram, og tenkte at det er ikke mulig å få til. Derfor bestemte jeg meg for litt over ett år siden at jeg skal trene mindre med vekter og mer med egen kroppsvekt. Jeg ble hektet og da jeg møtte Tommy Utsogn på Yoga-timen, spurte han meg om jeg ville joine ham, Inti Gallegos og de andre i KRS Beast. Jeg sa ja og har ikke angret ett sekund på at jeg tok det valget.

Sjekk ut video fra showet vårt:

Samholdet, miljøet og treningen med disse gutta er fantastisk. Sammen har vi hatt mange show og det er en fantastisk mestringsfølelse og et skikkelig kick å vise hva man har trent så mye for. Vi har det alltid gøy på trening. Det handler om progresjon og kameratskap. Den idretten vi driver med handler om å sette sammen mange utøvere til en familie. Å inkludere absolutt alle og hjelpe hverandre til å bli en bedre versjon av seg selv.

beast

 

Den opplevelsen du får når du mestrer din egen kropp, la oss si din første muscle up eller din første backlever, kan ikke overvurderes. Da vi flyttet inn i det nye huset vårt, måtte jeg har mi egen stang i hagen vår. Det var det første som slo meg. Dama mi gikk selvfølgelig med på det, så lenge hun kunne bestemme alt innen interiør i huset.

Her er en video til:

Jeg vil at når folk ser på meg skal de tenke «Wow, han er 37 år gammel og trebarnsfar og i god form. Det er håp for meg også». Jeg vil motivere og inspirere folk. Vårt mål i KRS Beast er å være med i NM, som igjen vil føre til at flere vil komme og trene sammen med oss. Vi drømmer stort, og målet på sikt er å bli best i landet.

beast4
Just hangin’ around med våre barn Alexander (15), Andrine (3) og Jacob Johan (10 måneder).

Vi har hatt to show med Team Physix, Norges beste calisthenics streetworkout. Kommende lørdag skal vi ha to nye show, en på Sandens klokka 13 og en på Lauvåsen klokka 15. Vi håper selvfølgelig mange vil komme og se oss og så trene sammen med oss.

Jeg trener calisthenics tre ganger i uka, som regel i Turnhallen, Nybyen og på Samsen. Jeg trener også styrke på treningssenter, der kjører jeg bare de store muskelgruppene som knebøy, markløft, benkpress og skulderpress. Jeg trener veldig mye core for å klare alle de statiske og dynamiske bevegelsene. Jeg jogger en del når det er fint vær ute.

Viktige leveregler: Det er bedre å feile flere ganger enn ikke å ha tro på seg selv. Ti minutter aktivitet hver dag er bedre enn ingenting.

Sjekk meg gjerne ut på Instagram.