Trialkjøreren Ib Vegard Andersen (25) er fra Skotselv og bor og jobber i Valle i Setesdal. Han skal kjøre norgescup, NM, nordisk, EM-serien og kanskje noen VM-runder i år. Alle foto: Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Trener målbevisst mot EM-gull

Det store målet for meg i år er å stå på toppen av EM-pallen i den høyeste klassen (championship). En meget god start på sesongen lover godt.

Nå er det få uker igjen til det braker løs nok en gang. Da er det første runde i årets europamesterskap og turen går til Nederland. Treninga har vært veldig god og meget variert frem mot dette løpet. Takket være gode utøvere rundt meg og arbeidsplassen min Setesdal Folkehøgskule i Valle har det blitt mange timer i treningsdagboka.

Vi har nylig avsluttet et sju uker langt opphold i Spania. De tre første ukene kjørte vi i Pyreneene en halv time fra Andorra og de fire siste rundt Barcelona, som er trialens Mekka. Der finner man de beste områdene og der treffer man de beste i verden.

Video der jeg hopper rundt på ett hul og uten forhjul:

Ib Vegard Andersen, trialkjører from FVN on Vimeo.

Med meg på laget har jeg dyktige utøvere. Petter Bjerlin er på skolen for andre året og dette året som stipendiat. Han tar ansvar for at ting går som det skal og han er utømmelig for gnist til å trene både fysisk og kjøre på sykkelen. Det samme gjelder Erika Melchior, som har mål om å bli blant verdens beste jenter og første mål på veien er å vinne Trial2 Woman i årets verdensmesterskap. Vi lever sammen på skolen og trener sammen hver dag med unntak av søndag, da lar vi syklene stå i ro og lar kroppene restituere for en ny uke.

Elevene ved skolen har forskjellige mål og derfor får alle forskjellige opplegg. Og de som kun ønsker å ha det morsomt hjelper litt ekstra til for de som jobber målrettet mot langsiktige høye mål. Vi har også med oss andre utøvere på laget, vi trener ofte sammen med fjorårets nordiske mester Mette Fidje og fabrikkfører Håkon Pedersen.

Bildet er tatt inne i en hall som er satt opp på skolens område i Setesdal for å kunne kjøre året rundt.

I Spania fikk vi også med oss god løpstrening. Der kjørte vi spansk mesterskap og et lokalt minneløp. Det spanske mesterskapet ble kjørt like ved Benidorm og formen min var god den dagen. Jeg kjørte inn til en seier i nest høyeste klasse. En meget god start på sesongen og jeg føler at jeg fikk et positivt svar på vinterens trening.

Det store målet for meg i år er å stå på toppen av pallen i EM i den høyeste klassen (championship). Fire runder i tre forskjellige land, finalerunden går i Italia i august. Jeg vier meg fullt til satsingen min og det koster mye penger da hard trening sliter på sykkel og reising på kryss og tvers gjennom Europa.

Noen begrensninger blir det hvis økonomien ikke strekker til, men tusen takk til de som støtter meg og som gjør at begrensningene blir små. Jeg får kjørt alle nasjonale løp, som norgescup, NM og nordisk, og i tillegg EM-serien. Skulle gjerne hatt muligheten til alle VM-rundene, men da trenger jeg mer ekstern hjelp.

Fra helgens Team Tandberg MC-treningssamling, med teambuilding og erfaringsutveksling.