Kristiansanderne Ann Kristin Riiser (t.v.) og Marianne Fuglestveit vant hhv. 100 m bryst og 200 m butterfly i London. Arkivfoto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

EM-gull til Kristiansand-duo

Marianne Fuglestveit (40) og Ann Kristin Riiser (39) vant fredag hver sin gullmedalje i masters-EM i svømming.

Marianne Fuglestveit fra Master Sørlandet knallet til med et meget sterkt løp på 200m butterfly og vant øvelsen med 2,36,57 og var 2,97 sekunder foran nest beste utøver i klasse 40-44 år i europamasterskapet for Masters i London.

Nordisk rekord

Tiden er nordisk rekord. Dette kom dagen etter at hun satte nordisk rekord på 100m butterfly på andreplass 0.33 sek bak vinneren i går.

Marianne Fuglesteit. Foto: Geir Andersen.
Marianne Fuglesteit. Foto: Geir Andersen.

Marianne svømte norske mesterskap til hun passerte 30 år og har en haug med medaljer på 200m butterfly og 400m medley i norske senior og juniormesterskap i en periode på 15 år!

Hun har måttet konsentrere seg om sine barn og arbeide som sykepleier i noen år, men holdt seg i god form slik at da hun bestemte seg for å satse på Masterssvømming for et par år siden, gikk det lett å komme i god form igjen som altså nå har resultert i gull og sølv i løpet av to dager i London.

Ett år yngre Ann Kristin «Anki» Riiser la opp for over ti år siden og også hun har måttet konsentrere seg om barn og jobb en periode, men også holdt seg etter forholdene i god form.

Holder koken

Hun tok opp Mastersvømming for tre-fire år siden og har hatt en jevn og fin utvikling og presterer nå tider ikke langt etter sine beste tider i sin aktive periode som blant annet ga kongepokal for resultatene på 100m og 200m bryst for nærmere 20 år siden.

annki2
«Annki» med gullmedaljen. Foto Privat.

Anki «bommet» litt på teknkken på 50m bryst i går og en fjerdeplass på 35.8 var hun ikke videre fornøyd.

Men i dag satt teknikken mye bedre og Lillesand-jenta dro til med gull også hun med 1.17.04 – 1,6 sekund foran toeren på 100m bryst, i konkurranse med over hundre deltakere. Anki var selvsagt fornøyd med gullmedaljen men føler at hun har mer inne som hun nå håper slår ut på den dobbelte distansen senere i uken.

Bronse til Sørensen

50-årige Anette Ekberg Sørensen var svært fornøyd med bronsen på 100m bryst med tiden 1,25,87 i klasse 50-54 år i konkurranse med 130 deltakere i klassen! I går fikk hun 5. plass på 50m bryst og medaljen varmet derfor ekstra godt.

Anette Ekberg Sørensen vant EM-bronse. Foto: Privat.
Anette Ekberg Sørensen vant EM-bronse. Foto: Privat.

I en uhyre sterk klasse (45-49 år) ble Lise Lothe (49 år) nummer åtte med 33,85, som er nordisk rekord. Det var uhyre tett foran henne på resultatlisten i øvelsen som samlet 116 deltakere.

Lise Lothe er i likhet med de øvrige damene i Master Sørlandet svært godt trent og det er all grunn til å håpe på medaljer på 100m og 200m rygg de to siste dagene av mesterskapet.

Sterkt stafettlag

Søndag stiller forøvrig Master Sørlandet et kjempesterkt lag på 4x50m medley i klasse 160-199 år (alder til alle fire deltakere på laget). I går fikk 4x50m fri laget fjerdeplass blant 90 lag, men det er først og fremst medleylaget forventningene er størst til. Her svømmer Lise Lothe (49 år) rygg, Anki Riiser (39 år) bryst, Janne Thorstensen (50 år) butterfly og endelig Marianne Fuglestveit (40 år) den avsluttende fri – etappen. Om Lise klarer medalje på en av de to ryggøvelsene som er igjen vil faktisk alle jentene på laget ha individuelle medaljer individuelt.

Det er all grunn til å håpe på flere medaljer lørdag og søndag så følg med!

Les også: Kristiansand-svømmere vant EM-sølv