Øvrebømannen Birger Sundstøl med en av sine mange medaljer fra et av sine mange mesterskap. Arkivfoto: Rune Stensland/Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

EM-gull til Birger Sundstøl

Birger Sundstøl fra Kristiansand Atletklubb vant nylig EM-gull i benkpress i Finland.

Birger Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 35 av sine 61 år.
Birger Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 37 av sine 63 år.

Sundstøl løftet 85 kg i benkpress i 66 kg-klassen. Han deltok i gruppa mellom 60 og 70 år.

Sundstøl har en stor medaljesamling etter å ha vært aktiv i rundt 37 år. Han har deltatt på 11 VM, 13 EM og 11 ER-cup i Danmark. Han har deltatt i rundt 25 NM i benkpress og styrkeløft. De siste årene er det benkpress han prioriterer.

Han har ett gull og en bronse i VM, et gull, to sølv og fire bronse fra EM og 23 medaljer fra ER-cupen. Han har tatt medaljer i alle NM.

Han gikk av som formann i KAK i fjor etter å ha vært formann i ca 15-20 år. Nå sitter han i styret.