Emma Wåland etter en av sine mange KBK-treninger i Badmintonhallen. Foto: Helene Abusdal
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Emma Wåland tatt ut til junior-VM

Emma Wåland (17) fra Kristiansand får i oktober oppleve noe av det største en ung badmintonspiller kan delta i.

Kristiansand Badmintonklubb-spilleren er nemlig tatt ut til å representere Norge i junior-VM som spilles i Indonesia i oktober. Hun får følge av Vera Ellingsen (Bergen), Marie Christensen (Frogner), Markus Barth (Bergen), Benjamin Nordén (Moss) og Ole Herman Imset (Sandefjord). De fem andre deltok også i junior VM i fjor, da med Mads Marum fra KBK på laget. Mads er nå førsteårs seniorspiller og ikke aktuell for junior-VM. For Emma er dette debuten i et så stort mesterskap.

– Gleden er stor i KBK på Emmas vegne. Det er slike belønninger vi kan få i små idretter. Tenk å spille junior-VM i badmintonsportens Mekka, 17 år gammel. For en opplevelse, jubler KBK-trener Rik Hermans.

Emma slet med en vond ankel fra oktober til april, så det er godt gjort å komme tilbake så raskt.

Hun er ifølge Hermans først og fremst doublespiller og hun har brukt sommeren bra til å trene seg opp etter skaden som ødela store deler av fjorårssesongen. Emma går på badminton toppidrett på KKG og trener to ganger hver dag. Hun er en del av badmintonfamilien Wåland hvor både mamma Sonja, storesøster Marlene og lillesøster Emilie også spiller. Pappa Trond er president i Norges Badminton Forbund. Også Emmas besteforeldre svingte racketen i sin tid.

Junior-VM starter 9. oktober med lagspill. Hvem Norge møter i sin gruppe er fortsatt ikke klart. Deretter er det en individuell del og det hele avsluttes med finaler den 22. oktober.