Snøscooter i svevet på Hekkfjell. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

En fantastisk frihetsfølelse

Jeg heter Roy Arild Nøkland, er 34 år og fra Eiken. Jeg  har vært en ivrig snøscooterkjører så lenge jeg kan huske. Å suse av gårde på et av disse kjøretøyene gir en fantastisk frihetsfølelse, og ofte en flott naturopplevelse. Det er et kjempeflott miljø her på heia for store og små. Vi er heldige som har dette øvingsområdet som vi ikke bare kan kjøre på for å ha det gøy, men også treffes på hytter og ha det sosialt.

I flere år har jeg filmet snøscooterkjøring og etter hvert har det blitt noen filmer som har de siste årene blitt populære blant andre snøscooterentusiaster i hele landet. Her får du noen eksempler:

Alle som er her på heia kan være med på filmene som vi kaller Hekkfjell Nuts. Vi prøver å lage en 30-40 minutter lang film hver vintersesong, men noen ganger har vi brukt to sesonger grunnet lite snø og dårlig vær.

Videoene er filmet med håndholdt kamera og flere Gopro-kameraer på hjelmene, og deretter har jeg redigert dem i Sony Vegas og laget noen DVD og Blu-ray-utgaver.

På videoene kan du blant annet se snøscootere fly over 40 meter i lufta eller droppe 15 meter ned. Det kan bli litt neseblod en gang i blant når Hekkfjell Nuts prøver seg på nye triks, men det er sjeldent det blir større skader.

Vi er takknemlige for at vi har et så bra område som Hekkfjellet å kjøre i, og er nøye med å passe på at sikkerhetsutstyret er i orden.

På vår Facebook-side blir det lagt ut videoer og bilder av oss og forhåpentligvis en teaser av neste Hekkfjell Nuts-film, som vi fortsatt holder på med å lage. Sesongen er ennå ikke over, og en kar som Geir Nøkland beviste for et par uker siden at formen er intakt da han vant bakkeløpet på Bortelid