Målet mitt er å sette norgesrekord med Tekno Odin kommende lørdag, hjemme på Sørlandets Travpark. Arkivfoto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

En fantastisk god sesongstart

En ny strålende helg ble det for våre meg og våre utøvere, sju av dem var i aksjon og fire av dem vant. Det begynte med den meget lovende junioren Gylden Jenta, som fredag var i Tønsberg og vant lett et halvstort løp med 30.000 kroner i førstepremie. Dette var Gylden Jentas fjerde strake seier og hun er fortsatt i rivende utvikling.

Mandag var det kjøring på min hjemmebane. Det ble tre førsteplasser og gledelig var det at alle tre er relativt ferske juniorer med framtiden foran seg. Edson Boko kjøpte vi inn i fra Holland i fjor høst  og nå tok han sin femte seier for oss. Eldodin startet sitt første løp i karrieren og vant lett etter ledelse fra start til mål, han har høy kapasitet og holder han seg skadefri kommer det til å bli flere seirer her. Han prøver seg i løp igjen allerede i Stavanger tirsdag kveld.

Jega Bottega er inne i sin første konkurransesesong og er bare tre år gammel, hun har startet meget bra og tok nå sin andre seier på tre forsøk, vinnertiden ble km/t 1.31,9 over 2140m etter en avslutning i 26 tempo. Dette er en særdeles lovende ung dame som vi har forventninger til i de større løpene i hennes årsklasse senere på året.

Uken for min del blir ganske hektisk da vi skal konkurrere i Stavanger tirsdag kveld og Oslo onsdag kveld, før vi avslutter uken med å sende to utøvere til Bergen for å delta i et stort monteløp lørdag. Her har jeg engasjert to av Norges aller beste ryttere, Madelen Berås skal ri Vestpol Faksen som i fjor satte norsk record, mens Siv Emile Løvold rir Super Gullet. Sisitnevnte er superspeedig og kan lure alle på en kort speed! Vi ønsker dem lykke til og løpet går live på VG TV, så følg med.

Selv skal jeg konkurrere med flere utøvere på hjemmebane lørdag kveld, og med kongen selv – Tekno Odin –  skal jeg prøve å slå norgesrekorden. Jeg oppfordrer alle til å ta turen til travparken dagen før den store dagen og heie oss fram.

Til nå i år har stallen vunnet 44 løp på kun 122 starter og vi er svært tilfreds med innledningen på sesongen. Jeg har selv vunnet hvert tredje løp som jeg har konkurrert i og sesongstarten har vært fantastisk bra!