Otras jenter 16 får utdelt pokalen for gull i Jenter u/18 på premieutdelingen. F.v Perez de Vargas, Mona Hægeland, Nora-Linn Wienenga, Rita Thorsland, Karoline Buås Tveit, Maren Ose Flaten, Lene Pettersen, Andrine Madsen Strandmyr, Henriette Sannes, Marit Kjetså, Tony Halsall, Gunn Emma Kjetså, Claudia Peña Stahl (cupsjef) og ukjent (arrangør). Alle fotos: Otra IL.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

En opplevelse for livet

Påska for Otra ILs jenter og gutter 16 år ble brukt til turneringen 7th Vila de Lloret Trophy i den spanske kystbyen Lloret de Mar. Det var en fantastisk opplevelse for spillere, foreldre og trenere som resulterte i gull til jentene og bronse til guttene.

DSC04491

Vi var hele 30 spillere, trenere og foresatte som satte oss på flyet i retning Spania tidlig lørdag morgen 19. mars, etter å ha kjørt buss hele natta fra Evje. Vi ankom hotellet Guitart Central park lørdag kl 1400, etter hele 16 timer på reisefot.

Dag 2 – Søndag

I dag startet turneringen og det var klart for kamper, og begge lag tjuvstartet turneringen med kamper søndag formiddag, før den offisielle åpningsseremonien kl 16 samme ettermiddag.

DSC04481
Åpningssermoni.

Jentene møtte Lillpite IF fra Sverige, men tapte dessverre 24-20 i åpningskampen, etter å ha ledet med to mål ved pause. Guttene møtte BTI fra Danmark, og vant 31-29. Denne kampen ble mer spennende en nødvendig, ettersom Otra-ledelsen var på omtrent ti mål på det meste, og sjumåls ledelse sju minutter før slutt. BTI var et rent U18 lag med spillere født i 1998. Otra stilte med sitt G16-lag med spillere født i 1999, 2000 og én i 2001.

otra on tour dag 4 og 5 (173)
Jentene er i gang med første kamp, og Rita Thorsland setter et av sine mange straffekast.

Dag 3 – Mandag

I dag var det dobbeltkamp for begge lagene, og det er ikke som vanlig på turneringer med korte kamper, her spilles det hele kamper på 2 x 25 min. Det er ekstra tøft for jentene med bare ni spillere, men det har gått strålende til nå. Kan ikke ta igjen at noen har bedt om å bytte, helst litt sutring om å sitte for lenge på benken….

Guttene har 14 spillere med, men flere av guttene har vært sengeliggende et par dager, og de er som regel ikke mer en 10-11 spillere disponible til kampene.

Resultater mandag for jentene:

Otra – Urola KE (Esp) 27-15

Otra – AB Handball (DK) 32-11

Resultater mandag for guttene:

Otra – Urola KE «B» (Esp): 33 – 29

Otra – CH Fornells (Esp): 26 – 18

DSC04567
Vi hadde skaffet oss egne reservedrakter for anledningen, guttelaget insisterte på rosa drakter.

Stemningen og humøret i gjengen er topp og alle ser ut til å ha det gøy. Selv om noen sliter litt med feber.

Ellers ble dagen brukt til avslapping på hotellet, rusleturer på byen. På kvelden var det «All together party» med diskotek på hotellet, men de aller fleste var så slitne etter den sene klampen kl 20 for guttene at det bare ble en tur på byen for noe å spise og så sosialt samvær på rommene.

Før turen hadde Tony fyrt på alle voksne om joggeturer hver morgen før frokost, men på bakgrunn av den famøse skituren hans uka før, har han ikke klart å følge dette opp. Gunn Emma og Linda har vært ute et par turer på morgenen og jogget. Til lokalsporten sier Tony at om han ikke får trent selv, er han glad andre inspireres og kommer seg ut.

DSC04535

Dag 4 – Tirsdag

Dagen i dag var en ny dobbelt kampdag for guttene. Begge kampene endte dessverre med tap, selv om den første kunne ha vært vunnet dersom alle hadde holdt hodet kaldt. Den andre kampen var jevn, men innspurten til Otra startet for sent. Det er aldri lett å møte spanske lag og spanske dommere, de er som regel konsekvente, men ikke på de samme tingene som hjemme. Brøyt for eksempel finnes ikke her nede, det gis heller straffe for samme situasjon som det dømmes brøyt hjemme.

Lloret de mar dag 3 og 4 (18)

Jentene hadde heldigvis kun en kamp i dag, mot katalanske CH Canovelles. Det endte i en seier 31-22. En kamp vi hadde full kontroll i første omgang, men slapp inn for mange mål i andre omgang. Det blir dette laget vi møter i semifinale, den spilles i Moli onsdag kl 1300. I en eventuell finale vil jentene møte Svensk/samiske Lillpite, som vi tapte første kampen 24-20 for, da er det revansj!

DSC04605

Resultater tirsdag for guttene:

Otra – CH Canovelles (Esp): 24 – 26

Otra IL  – Urola KE «A» 23 – 26

Resultater tirsdag for jentene:

Otra IL – CH Canovelles 31 – 22

Lloret de mar dag 3 og 4 (9)

Igjen hadde guttene en sen kamp en kort busstur unna i nabobyen Blanes sent denne dagen, så det var rett i middag etter ankomst. Kl 2100 møttes alle til sosial samling i møterom, der videosjef Alexander Bjørndal disket opp med en omgang fra hvert av lagene sine kamper og et par revolverintervju av Per Eivind.

Alexander
Videosjefen Alexander Bjørndal.

Dag 5 – Onsdag

Onsdag var det klart for sluttspill og guttene skulle møte Urola KE «A» igjen. Dette er et velspillende og teknisk godt lag bestående av kun 98-spillere og en 97-spiller (lov med to overårige spillere). Kampen gikk kl 10 på formiddagen, og hadde blitt flyttet fram fra kl 12.Denne beskjeden kom dessverre ikke fram til laget før onsdag morgen og det ble hektisk aktivitet på morgenen for å bli klare. Nå har sykdomsproblemer i laget også eskalert, med nesten halve troppen ute med sykdom eller redusert pga sykdom.

Etter fem kamper på tre dager er det et redusert og slitent Otra-lag som stiller opp mot Urola KE «A». Otra åpner best og leder etter ti minutter, mens så tar kreftene slutt, og Urola er aldri truet etter dette. Otra gir nærmest opp mot slutten av andre omgang og vil heller spare krefter til bronsefinalen. Kampen ender med tap 17-34.

Lloret de mar dag 3 og 4 (32)

Men det viser seg at motstander i bronsefinalen trekker seg fra kampen, Otra skulle ha spilt mot CH Canovelles. Bronse for guttene i denne turneringen er veldig sterkt, de aller fleste lagene var alle ett år eldre og flere av Otra-guttene, deriblant trener Per Eivind sleit veldig med sykdom.

Jentene spilte semifinale kl 13 mot katalanske CH Canovelles, det var det laget vi minst ønsket å møte, men i denne turneringa møter puljevinner nr 3 og nr 2 møter nr 4. Siden vi ble nr 2 i pulja møtte vi nr 4 som var dette laget. Den kampen ble litt for spennende, vi fikk aldri helt kontroll mot et uortodoks spillende lag fra Spania, som fikk lov til ganske mye rare greier av dommere, men mot slutten fikk vi de nødvendige målene som sikret seieren.

Dette var en kamp vi måtte være litt kyniske med disponering av spillergruppa, men med bare ni spillere så er det ikke så mye å være kyniske med… Noen fikk også ganske tøffe tilbakemeldinger, men jentene takler dette fint. Kampen endte med seier 26-23.

otra on tour dag 4 og 5 (135)

I finalen skulle vi møte svensk-samiske Lillpite IF, som hadde vunnet den andre semifinalen 18-15, og som vi tapte 20-24 mot i første gruppespillkamp i åpningskampen søndag.

Finalen, som ble en time forsinket, gikk for fulle tribuner i et veldig leven. Dette er ikke våre jenter vant til, og de var tydelig preget av situasjonen. Men supermamma og assistenttrener Gunn Emma roet jentene ned, men noen kloke ord. «Hør jenter, vi er i finalen, vårt mål er oppnådd forlengst. Nå bestemmer dere spillet og går ut der og har det gøy!»

Kampen begynte jevnt, men mot slutten av omgangen dro Otra fra, etter omlegging til 5-1-forsvar og med Marit som midtback. Pauseresultat var 14-9 i favør Otra. Andre omgang fortsatte som den andre ble avsluttet. Otra storspilte, spesielt bakover. Fremover bidro alle, flere jenter meldte seg på, jenter som Lene og Andrine spilte kanskje sin beste kamp denne sesongen. Så det er vanskelig å trekke frem noen enkeltspillere, men den fortjente banens beste-prisen til Marit Kjetså var ikke tilfeldig, i dag var Marit stor begge veier.

Mona i mål hadde også en kjempekamp, og har vel aldri smilt så mye etter en kamp før. På det meste ledet Otra med 12 mål, men Lillpite ga aldri opp, og hver ball måtte kjempes for, det var mange gode enkeltprestasjoner  i fra motstanderne fra nord.

otra on tour dag 4 og 5 (192)
Finalen ender med seier 27-18 til Otra-jentene og jubelen brøt løs.

Trenerteamet Gunn Emma og Tony konkluderer med at dette er det største de noen gang har opplevd som trenere, det gjør det virkelig verdt alle de timene som legges ned med jentene.

otra on tour dag 4 og 5 (199)
Jenter 16 tar lagbilde rett etter seier, stemningen er god!

Litt forsinket kl 2115 avholdes avslutningsseremonien og premieutdelingen, og dette er høytidelige greier i Spania. Som i åpningsseremonien er det oppstilling på banen klubb/lagvis, og premie til alle lag, de som vinner får ekstra oppmerksomhet med fanfare og «We are the champions» på musikkanlegget.

Gutter 16 får pokalen for 3. plass i turneringa
Gutter 16 får pokalen for 3. plass i turneringa

Etter utdeling av premier i en klasse deles bestemannsprisen i finalene ut, og i jenter u/18 finalen er det Otras egen Marit Kjetså som kåres til banems beste.

Her får Marit Kjetså utdelt bestemannsprisen i Jenter u/18 finalen, herren som deler ut prisen er ingen andre en Spania og Barcelonas førstemålvakt Perez de Vargas
Her får Marit Kjetså utdelt bestemannsprisen i Jenter u/18 finalen, herren som deler ut prisen er ingen andre en Spania og Barcelonas førstemålvakt Perez de Vargas

Dag 6 – Torsdag

12596169_1017132988367566_849318941_n
Camp Nou.

ble dagen derpå for Otra-spillere og foreldre. Begge lag har gjennomført hele seks kamper over 2 x 25 min på fire dager. Jentene hadde som nevnt bare med ni spiller ned, så det er bra jobbet av de. Guttene var 14 spillere, men pga sykdom var det aldri mer en 10-11 spillere disponible, og ikke alle var 100 prosent kampklare.

Dagen var avtalt brukt til dagstur til storbyen Barcelona. Tony hadde vært på busstasjonen og kjøpt 30 tur/returbilletter på expressbussen til storbyen

Så en trøtt og sliten gjeng møtte omsider opp til kl 0930 avgangen til Barcelona, vi ankom busstasjonen i Barcelona ca 1100, labbet til sentrum. O-løperne Pål og Tony stod for guiding til Placa Catalunya, hvor vi hadde møteplass. Veivalget var nok ikke det beste, men vi unnskyldte oss med at severdighetene var bedre langs den ruta…

Alle fikk da godt og vel seks timer til disposisjon i byen før retur med buss tilbake til Lloret de Mar. Noen tenkte bare shopping, flere ville ta sightseeingbuss rundt på severdighetene og mange tok også turen til FC Barcelona sin hjemmebane Camp Nou, et besøk på Hard Rock Cafe Barcelona virket også som et obligatorisk besøk for de fleste.

Lloret de Mar-dag 5 (12)
En av severdighetene vi fikk med oss var Barcelonas Triumfbue, her her det meste av gjengen samlet foran den.

Dag 7 -Fredag

Da var dagen kommet, og det var tid for hjemreise. Etter en lang dag med opplevelser og shopping i Barcelona ble torsdagskvelden brukt til avslapping og pakking.

Etter frokost fredag morgen, var det buss til flyplassen i Barcelona. Innsjekking for alle gikk greit, selv om sikkerhetskontrollen var litt skeptiske da Alexander kom bærende på en svær pokal… Litt bedre gikk det da Marit kom med sin banens beste-pris, alle konkluderte med at hun måtte være god.

Alle var i rute på Gardermoen, og vi kom avgårde kl 2015 på den siste etappen hjem til Evje. Mange var trøtte etter ei lang og hard uke, og benyttet anledningen til å sove.

Tony måtte overholde kjøre- og hviletidsbestemmelsene så det ble en pause ved Brevik, på veien hjem, mange var glade for å kunne spise «norske» hamburgere igjen, Selv om Eivind Hannås mente de var mye bedre på YX Evje da. Og stasjonen der tjente gode penger på 45 minutter…

Vi rullet inn på Evje rutebilstasjon kl 0145, der stod mange forventningsfulle foreldre og ventet. Takk for en kjempefin tur alle sammen, det har vært ei travel og himla moro uke med dere alle 🙂

Vennlig hilsen

Sjåfør, trener, dugnadgeneral, reiseleder, reporter, fotograf, sinnataggen og veldig stolt finalevinner Tony. 

otra on tour dag 4 og 5 (191)

Bildearkiv på Otra IL facebook