Kristiansanderen Krister Hagen imponerte på sykkelsetet med tredjeplass lørdag, og får en ny mulighet til å hevde seg i Danmark i dag. Foto Morgane Bezannier.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nok en pallplassering til Krister Hagen

Krister Hagen fra Team Coop-ØsterHus syklet inn til tredjeplass plass i et kaldt, vått og til tider kaotisk GP Himmerland i Danmark.

Værgudene var absolutt ikke gavmilde mot rytterne i lørdagens GP Himmerland. Og som om regn, kulde og vind ikke var nok, ble rytterne også vist feil vei etter cirka 40 kilometer. Det betød en ufrivillig pause på 15 minutter, hvor rytterne ikke akkurat fikk varmen.

Med i brudd

Arrangørene fikk imidlertid feltet på rett vei igjen og etter 110 kilometer kom Hagen av gårde i det som skulle bli det avgjørende bruddet. På de avsluttende rundene i målbyen Aars ble gruppen splittet, og til slutt kjørte Hagen inn på tredjeplass.

I den jaktende gruppen bak gikk Håvard Blikra solo på den siste runden og kjørte inn til det som skal ha vært en sjetteplass. Blikra fremgår imidlertid ikke av de foreløpige resultatlister, så også her hersker det en smule kaos.

Skal forsvare seier

Søndag er det Viborg GP som står på programmet. Her hentet Oscar Landa i fjor karrierens første UCI-seier. Løypen er i år 198 kilometer med blant annet tre grus- og gjørmepartier samt et par korte bratte bakker. I tillegg er det meldt vind på seks m/s, så det er lagt opp til et interessant og hardt sykkelløp.

Les også: Krister Hagen nummer ti sammenlagt i Frankrike.