Kristiansandssyklisten Andreas Erland kjører her enbeins knebøy med 105 kilo på stanga. Bak sikrer treningskameraten i Team Sparebanken Sør, Fridtjof Røinås. Foto: Gjermund Steinsland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Endelig 24-timersutøver!

Hver eneste treningsdag her i Frankrike bruker jeg for å løfte meg opp mot det øverste nivået i sykkelsporten.

Herman Dahl (f.v.), Fridtjov Røinås og jeg .
Herman Dahl (f.v.), Fridtjof Røinås og jeg på fjelltur i vårt franske nabolag. Foto: Kristian Kaggestad.

Bonjour! For en måned siden flyttet jeg ned til en liten by i Frankrike som heter Ceret. Jeg flyttet ned sammen med mine sykkelkamerater i Team Sparebanken Sør, Fridtjof Røynås og Herman Dahl. Vi flyttet vekk fra familie og venner for én grunn alene. I 2016-sesongen skal vi bli mannevonde på sykkelsetet og forhåpentligvis skal jeg ta steget opp til det øverste nivået i sykkelsporten.

Frem til nå har oppholdet vært helt perfekt for Fridtjof og meg. Herman var meget uheldig sist uke og falt i en utforkjøring og brakk leggen. Han er heldigvis sterk som en bjørn, så han kommer til å være klar igjen til sesongen uansett.

Her er jeg sammen med Gjermund Steinsland (t.v.), som i tillegg til å være rå i langrennssporet også er meget habil på sykkelsetet.
Her er jeg sammen med Gjermund Steinsland (t.v.), som i tillegg til å være rå i langrennssporet også er meget habil på sykkelsetet. Foto: Fridtjof Røinås.

For første gang i mitt liv kan jeg kalle meg for en 24-timersutøver. Fokuset vårt her nede er hvordan kan vi optimalisere hele dagen til å bli best mulig. Alle idrettsutøvere vet at hvis man skal bli god må man trene mye. Det er en lett oppskrift, men hvis man skal trene virkelig mye må man også hvile virkelig mye. Så etter vi har trent her nede har vi tatt Netflix and chill til et nytt nivå. Vi ligger rett ut på sofa’n, spiser noen syke mengder med mat og ser på en god serie på TV for å gjøre kroppen klar for neste dag.

Vi bor i bunnen av Pyreneene så vi har fått brynt oss på noen fjell som en enkel sørlending aldri har sett makan til før. Vi har også funnet et himla slitt treningssenter som vi driver og løfter på noen vekter i. Det er på ingen måte «min kopp of tea» med denne styrketreningen, men det skal gjøre meg bedre når løpene nærmer seg slutten og spurten drar seg til.

Jeg har tidligere postet denne videoen, der jeg hopper opp 130 cm på ett bein:

I leggpress kjører jeg på med 380 kilo på begge beina. I en 20 minutter lang sykkeltest vi hadde for et par uker siden oppnådde jeg 390 watt. Det tilsvarer 368 watt på terskel. For meg som er en spjæling på 73 kilo og 188 centimeter høyde, tilsvarer det 5’02 watt pr. kg på terskel. På denne tiden av året er det ganske bra.

Denne uken har vi vært så heldige å få besøk av den levende legenden Gjermund Steinsland. Ikke bare er han god med damene, men en utrolig god motivator for oss her nede samt at han er irriterende sprek på sykkelen.

Til søndag reiser jeg hjem for å feire jul med venner og familie. Etter det flytter vi tilbake for så å være her frem til mai. Så vi har mange treningsdager igjen her i Frankrike, og hver dag bruker vi for å løfte oss et lite hakk opp.