Marianne Andersen imponerte voldsomt for KOKs damelag på den første av ti etapper i Tiomila i svenske Partille sist helg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ensom i tet på Tiomila

Marianne Andersen fra Kristiansand Orienteringsklubb løp en formidabel 1. etappe på Tiomila og vekslet først av hele 340 lag.

Et av årets store høydepunkt for mange orienteringsløpere, nemlig Tiomila, er historie for denne gang. En god gjeng med KOK-ere dro til Partille utenfor Gøteborg for å oppleve en av verdens mest prestisjetunge stafetter. Noen for første gang og andre godt rustet med rutine.

KOK stilte med to lag i ungdomsstafetten, ett lag i damestafetten og tre lag i herrestafetten. Med hele 305 lag på startstreken for ungdommene fikk noen av de ferske Tiomila-løperne en finfin erfaring og opplevelse i de svenske skoger. Lagene endte opp som nr 64 og 120 etter iherdig innsats i den veldig våte skogen.

Best tross dårlig utgangspunkt

Selv om regnet hadde øst ned i dagevis før stafetten skinte solen denne siste lørdagen i april. Litt ekstra kanskje på den suverene KOK-dameløperen, Marianne Andersen, som selv med et dårlig utgangspunkt med start langt bak blant de 340 startende 1. etappeløperne, manøvrerte og orienterte seg til ledelse og kom først og ensom i mål etter iherdig innsats i det våte og diffuse terrenget!

Denne dama vet virkelig å imponere, og selv med en vintersesong som har båret preg av litt småskader og alternativ trening, var det ingen over, ingen ved siden! Godt å få testet formen, og spennende å se hvordan benet reagerer i etterkant av løpet, sa en fornøyd Marianne etter etappen.

Imponerte i «Långa natten»

Dag gikk mot natt, og herrestafetten stod for tur. 3150 løpere fordelt på 315 lag skulle legge ut i nattens mulm og mørke for å tilbakelegge 10 mil med krevende orientering i skogen utenfor Gøteborg. KOKs førstelag, som til tross for frafall av to av sine gode løpere, gav de andre lagene god kamp om plasseringene natten gjennom. Ståle Gjelsten, som hadde fått utlevert den heftige etappen «Långa natten» leverte som bestilt og viste at han behersket både mørket og de 17 km med orientering meget godt!

Laget, som for øvrig hadde en yngre gjennomsnittsalder enn på mange år med bl.a flere juniorer, kom i mål etter ti fullførte etapper som nr 36. Mange gode og solide prestasjoner denne natten! Andrelaget leverte også godt med innsats og kom i mål som nr 91. Tredjelaget fikk til tross for skader under løpet og iherdig innsats dessverre ikke fullført, da laget ikke var fulltallig. Men neste år…