Marte Ulltveit-Moe skal bidra ved åpningsmarkeringen av Sykle til jobben-kampanjen 19. april. - Jeg sykler hele året, og synes Sykle til jobben er et dødsbra konsept for å få folk opp på sykkelsetet. Her står hun sammen med daglig leder hos G. Nordby, Sigvart Skeie. Foto: Kristin Tverberg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Helårssyklist: – Om våren kommer bonusen

Marte Ulltveit-Moe er ikke spesielt glad i å trene, men synes sykling er genialt.

I disse dager skjer det store ting på sykkelstier og sykkelbutikker. Langsomt fylles det opp med flere og flere glade mennesker på sykkel, og på sykkelverkstedene i byen er det stor pågang fra folk som skal ha sykkelen klar for våren.

En av de som gleder seg til å få sykkelen klar for våren er Marte Ulltveit-Moe. Hun er av mange som ikke er spesielt glad i å trene. Men hun finner en stor glede i å være hverdags-syklist, og får god og viktig mosjon gjennom dette.

– Jeg synes sykkel er genialt, og nå om våren kommer bonusen! Fuglene synger, du treffer mye folk underveis og kan sykle fra dør til dør uten å tenke på å lete etter parkeringsplass, understreker hun.

Våren er herlig, men også vintersykling har sin sjarm så lenge man har fornuftig utstyr. De skikkelige ruskete dagene hvor byen nesten stopper opp er det vel like tungvint å være bilist som å være syklist, mener Marte. Hun føler seg tryggere på sykkel med piggdekk enn til fots på glatta.

Sali Rama og Ronald Skårland har hektiske dager på sykkelverkstedet til G. Nordby.
Sali Rama og Ronald Skårland har hektiske dager på sykkelverkstedet til G. Nordby. Foto: Kristin Tverberg.

Marte har to ungdommer i hus og også de er aktive hverdagssyklister. Barna har jo en tendens til å gjøre det vi voksne gjør, og ikke nødvendigvis alltid det vi sier. Dette understøttes også av at Marte i sin oppvekst på Lund hadde foreldre som alltid syklet til jobb. Bilen minnes Marte at stort sett ble brukt til å kjøre til hytta.

Om noen skulle være interessert i mer aktive barn, er derfor et godt tips  å starte med seg selv. Et meget aktuelt tips i disse dager er å melde seg på Bedriftsidrettens Sykle til jobben-kampanje.

* Sykle til jobben er Norges Største Aktivitetskampanje og arrangeres av Bedriftsidretten
* Gratis deltakelse for alle som bor eller jobber i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Vennesla og Mandal.
* Du velger selv om du vil delta individuelt eller på lag.
* All fysisk aktivitet teller, ikke «bare» sykling til jobben.
* Masse flotte premier, blant annet en elektrisk sykkel 
* For mer info sjekk www.sykletiljobben.no