Andreas Øksendal på vei mot mål. Alle foto: Kristoffer Mæle Thuestad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kvindøl kjappest i Farsund maraton

Andreas Øksendal fra Kvinesdal vant lørdagens helmaraton med tiden 3.21.09.

I 2016 hadde vi 716 påmeldte til Farsund Maraton når startskuddet gikk! Mottoet til løpet er «Ikke bare et løp – men en løpsopplevelse», og dette slo virkelig til under årets arrangement. Værgudene var på alles side, og det var faktisk nesten vindstille på hele Lista! Sola skinte fra skyfri himmel, og selv om enkelte løpere syntes det var i overkant varmt så skapte dette god stemning rundt hele løypa.

I år var det ca 350 påmeldte et par dager før løpet og vi fryktet at vi fikk en stor reduksjon i 2017. Imidlertid viste det seg at mange «satt på gjerdet» og ventet, og til slutt var vi oppe i 623 påmeldte løpere på en av distansene som ble gjennomført.

Det ble arrangert «Gjestahavnas Dag» samtidig med maratonløpet, og med den flotte «Adella» liggende til kai sammen med Redningsskøyta dannet dette en flott kulisse for arrangementet på torvet i Farsund.

Se alle resultatene her

Davy Wathne var i år tilbake som speaker under  Farsund Maraton, og han setter alltid en ekstra spiss på løpet gjennom aktiv å god speakertjeneste.

Vi startet første løp klokken 10.00 – dette var helmaraton rundt Lista!

27 maratonløpere la ut på en helmaraton i nydelig vær og flotte omgivelser. Nytt av året var en «Maratonstafett» som besto av 6 etapper rundt maratonløypa. Det var 6 lag som fullførte stafetten. Maratonløypa går fra havna i Farsund ut over Lista til Lista fyr og tilbake, og løpet ble gjennomført uten problemer.

Det var imidlertid synd at hun som ledet store deler av løpet, Kjersti Nordstøm fra Konsmo løp feil og dermed måtte løpe ca 1500 meter lengre enn alle andre og med dette tapte hun totalseieren på helmaraton til Andreas Øksendal fra Kvinesdal med tiden 3.21.09. Nordstrøm fikk selvsagt bestetid for kvinner med tiden 3.21.49.

På halvmaraton startet 93 løpere. Vinnertiden ble 1.20.04, og det var Farsund-gutten Arian Loshamn som løper for Kristiansand løpeklubb. Kvinneklassen ble vunnet av Serine Væting (Spiss Arkitektur & Plan AS), som fikk notert tiden 1.41.35

Farsundsmila startet med 124 deltakere. Lyngdalsjenta  Amalie Birkeland som løp for Sykleklubben Lyngdal & Omegn løp inn til seier i kvinneklassen med tiden 44.28, mens Farsund-gutten Andreas Mathingsdal Pedersen (Kristiansand Løpeklubb) vant herreklassen med fire minutters margin Andreas løp inn til på tiden 34.26.

Halvmila var den klassen hvor det startet flest. 144 løpere la ut i bakken fra torvet i Farsund og oppover byen. Aller raskest var ungjenta Benedicte Tangvall Olsen fra Farsund som sprang på 25.45 minutter. Herreklassen ble her vunnet av Sivert Oftedal fra MHI Friidrett.

Farsund Maraton er ikke bare for voksne. Det arrangeres også Barnemaraton med en 600 meters løype for de aller yngste (opp til 9 år), og 1200 meter for de i klassen 10-11 år. Innsatsen fra alle var kjempegod fra alle som deltok.