Nils Gunnar Ringøen (nærmest kamera) og Eivind Øygarden Brekke fra KSK vant G15-klassen i junior-NM i Kristiansand. Foto: Dag Inge Nordby
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Favorittene innfridde i NM

Nils Gunnar Ringøen og Eivind Øygarden Brekke vant samtlige sett i junior-NM i sandvolleyball på hjemmebane, og sikret seg dermed sin andre strake tittel.

Guttene stiller i U15-klassen, og som regjerende mestere var det store forventninger til at guttene fra Kristiansand skulle ta nytt gull i år. Guttene spilte seg fram til finalen uten å tape et eneste sett.

Eivind Øygarden Brekke. Foto: Dag Inge Nordby.
Eivind Øygarden Brekke. Foto: Dag Inge Nordby.

 I finalen møtte guttene fra arrangørklubben KSK et lag fra Austrått i Rogaland, Adolfsen og Johnsgaard. Ringøen og Brekke spilte nervøst, men vant første sett 21-17. I andre sett fortsatte guttene det nervøse spillet, men dro sakte men sikkert fra. Til slutt kunne guttene slå inn matchballen på 21-15.

I finalen for Jenter U15 møttes spillere fra kjente volleyball-familier. Frida Berntsen fra Åmli og makker Emma Ingeborgrud møtte Benedicte Maaseide og Pia Øfstaas. Etter en jevn og spennende kamp, kunne Berntsen/Ingeborgrud juble høyest etter seier 2-1 i sett. Ingrid Wergeland og Frida Lie fra KSK kom på en flott fjerdeplass i denne klassen.

NM-vinnere i fire klasser. Bak fra venstre: Øfstaas/Råheim og Thelle/Fossdal. Foran fra venstre: Øygarden Brekke/Ringøen og Berntsen/Ingeborgrud. Foto: Dag Inge Nordby.
NM-vinnere i fire klasser. Bak fra venstre: Øfstaas/Råheim og Thelle/Fossdal. Foran fra venstre: Øygarden Brekke/Ringøen og Berntsen/Ingeborgrud. Foto: Dag Inge Nordby.

I de eldste klassene, U19, var det sørlandsk innslag i finalen i jenteklassen. Emilie Olimstad fra Åmli spilte med Kirstine Garder. I finalen møtte de Thelle/Fossdal. Også denne finalen ble jevn. Garder/Olimstad vant første sett 21-17, men tapte neste sett 21-16. I tredje og avgjørende sett fulgte lagene hverandre hele tiden. Garder/Olimstad hadde to matchballer, men klarte ikke å vinne noen av dem. Da benyttet Thelle/Fossdal muligheten. På sin første matchball, vant de til slutt 17-15!
Aanensen Nybakk/Askeland fra KSK kom på 5. plass i denne klassen.

Guttefinalen i den eldste klassen ble spilt mellom Hansen/Thelle og Råheim/Øfstaas. Hansen/Thelle er en del av det norske U18-landslaget i sandvolleyball. I finalen ble imidlertid Øfstaas/Råheim for sterke og vant 21-18, 21-19.