Tonje Kolnes Røinås jubler etter å ha passert målstreken. Alle foto: Arrangør.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Feststemning i Sirdal skimaraton

Årets Sirdal skimaraton kunne skilte med nær 300 deltakere, i mye bedre vær enn varslet.

Det ble en god lørdag 4. mars på ski i Ådneram i øvre Sirdal. Været ble mye bedre enn varslet. Varsel sa overskyet, noen millimeter snø og vind opp mot 12m/s. Men fakta ble ingen nedbør, liten vind og noe sol midt på dagen. Fantastisk flott!

Føreforhold var raskt. Dette kom etter fuktig snø på fredag etterfulgt av frost natt til lørdag og fremdeles minusgrader da rennet startet. Noen dristige valgte stakeski uten festesmøring. Smøretips blir av og til litt vrient med -3 til 0 grader. Tipsene gitt var VR55-voks og Multigrade-klister. Voks skapte bakglatte ski for noen, så muligens var klisteret bedre enn voksen den dagen. Mange gikk på rubbeski og de nye skin-skiene uten smøring.

Vinnere på 45km maraton ble Sjur Obrestad Gabrielsen på 2:15:33 i herreklassen og Wenche Kvæven 2:57:59 i dameklassen. På 23km halvmaraton ble vinnerne Torjus Idland på 1:11:24 i herreklassen og Renate Bergset Tjetland på 1:19:43 i dameklassen. Utenom maraton og halvmaraton har rennet en trimklasse uten tidtaking.

Se alle resultatene her!

Renndagen hadde god stemning som alltid. Musikken spilte høyt, speaker skapte stemning, den velkjente kjøttsuppen alle får i mål var på plass og publikum fikk sin servering. Nytt i år var litt omlegging av trasseen slik at det var lettere å se mellompasseringer og målgang. Det er mye kjekkere enn å bare vente stille i mål.

Mange nordmenn reiser til Val di Fiemme og Marcialonga hvor det det nesten ikke er naturlig snø. Italienere burde heller reise til Norge. Og det gjør de nå for rennet hadde en italiener fra Venezia som deltok i årets skimaraton. Han hadde ikke gått langrenn før og fikk kursing fra rennet i januar. Han fullførte og var godt fornøyd.

Topp tre maraton kvinner. Ragna Skipstad (f.v.), Wenche Kvæven og Yvonne Smith.

Rennet hadde dessverre en uheldig renndato i vinterferien. Rennet ga veldig tidlig melding om store problemer med en slik dato basert på flere momenter. På noen måter en nesten umulig dato. Men skikretsen satte datoen allikevel.

Videre ser vi mange aktuelle deltakere er bortreist da og det ble merket, økonomisk også. Under 300 påmeldte mot normalt 400-450 de forrige fire årene. Neste år skal ting gå bedre. Renn av denne type setter dato og kommer tilbake på vanlige deltakertall. Renndato blir 3. eller 10.mars.

Topp tre maraton menn. Tor Jøran Ravndal (f.v.), Sjur Gabrielsem og Tor Joar Ravndal.

Vinteren fortsetter godt i Ådneram og kommende helg arrangeres Sirdal Fristil. Et turrenn i fristil som prøver å lokke flere mosjonister ut på skøyteski. Derfor er det gratis og med premier til alle.