Jonas Østhassel og Marie Mørk gleder seg stort til U17-EM i november. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fetter og kusine fra KBK tatt ut til U17-EM

Jonas Østhassel og Marie Mørk er tatt ut til mesterskapet i Praha.

KBK fortsetter å utvikle spillere i nasjonal toppklasse. En bedre bursdagspresang kunne neppe badmintontalentet Jonas Østhassel fått. På 16-årsdagen kom det beskjed fra forbundet om uttak til U17-EM  i Praha, som spilles 21.-29. november. På turen får han også med seg kusinen sin, Marie Mørk.

– Dette er bare helt vanvittig moro, sier bursdagsbarnet. Og så er det kjempegøy at vi er to fra KBK som skal reise sammen.

I tillegg til Jonas Ø. og Marie er Jonas Tønnessen tatt ut som reserve. Så får tiden vise om det også blir en tredje KBK’er som reiser til EM.

– Uttaket kom ikke som en stor overraskelse, sier klubbtrener Rik Hermans og fortsetter:

– Jonas har ligger i toppen av rankingen en periode, og har vist god form i oppstarten av sesongen. Marie ligger også topp tre på rankingen, og har således også gjort seg fortjent til dette uttaket.

Begge spillerne har gode egenskaper i alle tre spillene (single, double og mixed double), så det blir spennende å se hvordan landslagstreneren vil bruke dem i mesterskapet.

Nå blir jobben å legge en optimal trenings- og konkurranseplan frem til EM, slik at formen er på topp i mesterskapet. Jonas starter allerede til helgen med U23-NM som spilles i Bergen, der KBK sender en tropp på seks spillere.