Vipers Kristiansands landslagsspiller Marta Tomac sørget for at mandagstreningen til Gimletroll J10 ble av den minneverdige sorten. Bak fra venstre: Kaja Olivia Tungehaug, Ingrid Lundgren, Tomine Marie Strandberg, Ingeborg Augusta Uppstad, Marta Tomac, Isabella Valderhaug Jore, Dina Michelsen Vikeså, Aleksandra Skårdal, Milla Egeland og Shaima Lazri. Midten fra venstre: Ane Beckmann Fredvik, Mille Renaas Holand, Jenny Aasgaard Årikstad og Leah Dyrhol. Foran fra venstre: Nikoline Jonassen, Sonja Margrethe Frigstad, Taran Eldor Voll, Valza Malici, Åsa Lindtveit, Johanne Egeland, Linne Karin Jacobsen, Stine Ljosland og Ella Solheim. Ikke på bildet: Tiril Bærø Undhjem, Helene Andresen, Ella Sofia Ferning og Maria With Kristensen. Alle bilder på siden: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fikk drømmetrening med sitt store forbilde 

Det er ikke hver dag små håndballjenter får trene med en stor landslagsspiller. Det skjedde med IK Gimletroll mandag.  

Isabella Valderhaug Jore (10) fra Gimletroll ble i november 2016 plukket ut av over 1500 søkere til å være Minihåndballjente for damelandslaget i håndball i 2017. 

Isabella Valderhaug Jore (10) sammen med Marta Tomac.

Dette er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund (NHF), der 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for damelandslaget i et år. Isabella var så heldig at hun fikk sitt ønske oppfylt med å være maskot for sitt forbilde Marta Tomac. 

Maskot i EM-kvalifisering
Det å være Minihåndballjente innebærer en del oppdrag i samarbeid med NHF. Isabella har i løpet av året deltatt på ulike arrangementer i forbindelse med dette, blant annet har hun vært med på en heldags landslagssamling. Hun har reist til Stjørdal i Trøndelag for å være maskot på Norges EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina. Høydepunktet var innløpingen sammen med håndballjentene på den direktesendte kampen på tv.

Tomac instruerer lydhøre Gimletroll-jenter.

Isabella kan ikke få skrytt nok av opplegget som hun har vært med på det siste året og oppfordrer alle håndballjenter til å søke:

 – Jeg er kjempeheldig! Er du glad i håndball, så må du søke. Dette har vært sykt gøy!

Allerede i januar fikk jentene vite at siden Isabella er Minihåndballjente, ville hele laget bli trent av Marta Tomac. Så dette har de gledet seg lenge til. Endelig var dagen her og det var ikke vanskelig å se at man var i riktig hall. For i Gimlehallen stod 25 spente jenter klare for trening, og hadde smil om munnen som nesten gikk ”helt rundt”. Tribunen var full av foreldre, søsken og andre tilskuere som ville se på jentene trene sammen med Marta. 

Variert trening
Treningen var inspirerende både for spillerne og trenere som også var til stede. Marta hadde et øvelsesopplegg som gjorde at jentene aldri gikk lei, og den timen treningen varte gikk fort unna. Det var mest fokus på lek og moro med ballen, samt koordinasjon og det å mestre ballen. På slutten avsluttet de med en liten kamp. Marta instruerte fint og i tillegg var hun flink til å gi hver og en på laget oppmerksomhet. Jentene storkoste seg under treningen, og det var høy latter og veldig god stemning.

Det ble noen selfies i løpet av den avsluttende fotoseansen.

Etter treningen fikk jentene en overraskelse av Marta. De får være med på Vipers’ hjemmekamp førstkommende søndag, helt gratis. Det ble overrakt et Gimletrollskjerf til Marta fra hele laget, hvor alle jentene på laget hadde signert. Isabella hadde i tillegg laget en personlig hilsen til Marta.  

Autografer og selfies
Seansen ble avsluttet med spørsmål fra jentene til Marta, som for eksempel: «Hva er yndlingsfargen din?» og «Hvilket fotballag heier du på?» Marta svarte smilende: «Det må jo verra rosa det, på grunn av Vipers» og «Æ e’ jo fra Trondjæm. Så kan nånn gjett korsen fotballag æ heie på da? Ja, nettopp, Rosenborg» 

Til slutt var det pizza og brus fra IK Gimletroll til alle sammen og da ble det også tid til å få autografer, bilder og selvsagt å ta masse selfier sammen med Marta.

Denne dagen vil være et minne for livet for Isabella og alle jentene på laget hennes, rett og slett en drømmedag av de sjeldne.