Søgne J12 sammen med Linn Jørum Sulland. Alle foto på siden: Roar Tolfsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fikk drømmetrening med Sulland

Landslagsspiller Linn Jørum Sulland sørget for at lørdagens trening til Søgne J12 ble av den minneverdige sorten.

Ida Marie Øgrey Strøm (12) fra Søgne Håndball klubb ble i november 2014 plukket ut av over 2500 søkere til å være minihåndball-jente for damelandslaget i håndball den neste sesongen.

Ida Marie Øgrey Strøm sammen med Linn Jørum Sulland.
Ida Marie Øgrey Strøm sammen med Linn Jørum Sulland.

Dette er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med NHF, der 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for damelandslaget i et år. Ida Marie var så heldig å fikk sitt ønske oppfylt med å være maskot for selveste Linn Jørum Sulland.

Det å være minihåndball-jente innebærer en del oppdrag i samarbeid med NHF. Ida Marie har allerede deltatt på ulike arrangement i forbindelse med dette, blant annet har Sulland trent laget til Ida Marie lørdag 3. oktober. 7. oktober reiser Ida Marie til Trondheim for å være maskot på Norges EM-kvalifiserings kamp.

2015-10-03 at 12-38-53Her blir det opplegg hele dagen med håndballjentene,  med høydepunktet på kvelden og innløping sammen med Sulland på den direktesendte kampen på tv. Dette blir stort! Sulland imponerte jentene på trening lørdag, hun hadde en flott opplegg der fokus var å lære skuddteknikk. Jentene var konsentrert og hadde fokus på den kjente landslagsspilleren.

Etter en god oppvarming bar det i gang med mange kasteøvelser, der jentene ble utfordret til å yte sitt ytterste. Fra å kaste på merke på vegg til å sitte på gulvet og kaste til hverandre, med balltekniske øvelser bidro til at jentene ikke fikk et sekund til å tenke på noe annet enn å gi sitt beste. Linn hadde med seg et øvelsesopplegg som gjorde at jentene aldri gikk lei, og de to timene treningen varte gikk fort unna. All ros til landslagsstjernen for det.

2015-10-03 at 11-45-59Etter treningen samlet alle jentene seg i klubbrommet for å spise frukt og for å ta en prat sammen med Linn. Her kunne jentene få stille spørsmål og Linn fortalte hvor viktig det er å øve masse dersom man vil bli best. Det ble også overrakt en spillertrøye fra Søgne Håndballklubb med Linns landslagsnummer 15, hennes navn på ryggen samt at alle jentene på laget hadde signert drakten.

Ida Marie hadde i tillegg laget en personlig gave til Linn. Denne dagen vil være et minne for livet for Ida Marie og alle jentene på laget hennes, rett og slett en drømmedag av de sjeldne.

Arne Voll, informasjonssjef for Gjensidige var også tilstede under opplegget som Søgne håndballklubb hadde lagt til rette til. Han roste støtteapparatet rundt laget og Søgne håndballklubb for et skikkelig bra gjennomført arrangement når landslagsstjernen kom på mentorbesøk.

2015-10-03 at 13-39-00Ida Marie kan ikke få skrytt nok av opplegget som hun har vært med på det siste året og oppfordrer alle håndball jenter til å søke slik at akkurat du blir valgt ut neste sesong.