Flekkefjæringen Alexander Hagen (t.v.) og Joey Gamache etter ei treningsøkt i København. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fikk treningsboost av verdensmester

Nylig trente jeg sammen med to ganger verdensmester Joey Gamache. Gamache trener også Kai Robin Havnaa, og har en enorm rutine.

Det blir ny proffkamp på meg om kort tid. Hvor og når kommer til å offentliggjøres snart.

Siden jeg sist var i bokseringen har jeg trent bra. Nå nylig var jeg i København hvor jeg fikk noen økter sammen med Joey Gamache. Han har to profesjonelle VM-titler i bagasjen som utøver, og som trener gikk han i lære hos legendariske Emanuel Steward. Rutinen hans er enorm samtidig som han er utrolig hjelpsom. Trenere kan ofte stå fast på at ting skal være på en bestemt måte. Det er et prinsipp jeg mener fungerer dårlig. Spesielt i boksing. Det finnes så uendelig mange måter å utføre ting på. Alle er forskjellige. Ikke alle tenker det samme. Folk har forskjellige fysiske forutsetninger. Noen er korte, noen er lange.

Uansett, Joey sa alltid at jeg måtte finne ut selv om jeg ville bruke det han viste meg. Kanskje jeg ville gjøre det på en annen måte. Han spurte hva jeg ville gjort hvis motstanderen slo et bestemt slag. Da jeg forklarte hva jeg ville gjort, ble han kjent med tankegangen min. Dermed kunne vi enklere jobbe sammen mot det samme målet. Jeg må si det var en utrolig befrielse å jobbe med noen som viste såpass stor ydmykhet. Skikkelig samarbeid, kan man vel si.

Joey er også trener til Kai Robin Havnaa. Han bor nede i København nå. Det er ikke ofte det er to sørlendinger på treningslokalet i København, så det ble litt tid til sosialisering også.

lokalsporten1
Tro det eller ei, men her spiser Kai Robin Havnaa og jeg en kebabpizza. Det var lørdag og den hadde mye salat på toppen. Foto: Privat.

Hjemme i Oslo trener jeg sammen med Andrè Sollund. Han er veldig enkel å jobbe med. Han sitter på mye kunnskap, men han er alltid åpen for å lære noe nytt. Vi lærer mye av hverandre. Det er en konstant læringsprosess. Når man slutter å lære, stagnerer man. Utviklingen stopper. Det krever en enorm interesse å alltid være sulten på mer. Hvis jeg først begynner å interessere meg for noe, har jeg ingen bryter som sier jeg skal stoppe. Heldigvis.

Detaljer om min neste kamp kommer snart!

Følg meg på Facebook og Instagram for flere oppdateringer.