Lars Magne Ullvang fra Tysvær (foran) og kristiansanderen Hakeem Teland fra Fana KK ble nummer to på torsdagens K2 1000 m i Serbia og kvalifiserte seg til lørdagens finale. Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fin norsk EM-start

Lars Magne Ullvang og Hakeem Teland var ikke alene om å gjøre det godt blant de norske båtene på EMs åpningsdag.

22. til 25. juni arrangeres EM for Junior og U23 i Beograd i Serbia. Her er en rapport fra Lavrans Eikje i det norske støtteapparatet:

Amund Vold (Oslo KK) padlet et meget bra forsøk på K-1 1000 m og knep seieren. Han er dermed direkte kvalifisert til A-finalen!

Anna Margrethe Sletsjøe (Strand KK) padlet et bra forsøk på sin K-1 1000 m. Hun har litt mer på lager, men kvalifiserte seg til uansett semifinalen i morgen.

Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK)/Hakeem Teland (Fana KK) lå hele tiden oppe i teten på sin K-2 1000 m. De padlet bra løp og kom i mål som båt nummer to og er dermed direkte kvalifisert  til A-finalen på lørdag. Gutta har litt mer inne til finalen.

– Vi kjørte et veldig bra løp og hadde god flyt hele veien. Det er kanskje det beste løpet vi har kjørt, selv om vi har litt mer å gå på. Vi hadde tredje beste tid i heatene, og håper vi kan holde oss blant de beste i finalen også, sier Teland.

Lars Magne Ullvang. Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Maria Virik (Bærum KK) imponerte også på sin K-1 1000 m. Hun padlet sterkt løp og ble nummer tre, og er dermed direkte kvalifisert til A-finalen på lørdag!

Elise Erland (Tysvær KKK)/Ella Jones (Strand KK) gjennomførte en bra runde på K-2 1000 m. Jentene ble nummer åtte og kvalifiserte seg til morgendagens semifinale. Det var tett mellom båtene så det kan bli spennende i morgen!

Vemund Næss Jensen (Bærum KK)/Oliver Karlsen (Laksevåg KK) gikk knallhardt ut og ledet K-2 1000 m etter 250m. De fikk det litt tøffere underveis og kom i mål som nr 5 og er dermed klare for semifinalen i morgen, blir spennende å følge guttene der!

Marte Eirin Solhaug (Asker Skiklubb/Kajakk) padlet bra med tiden 1:56 på K-1 500 m. Det ga en sjetteplass og hun er dermed klar for semifinalen i morgen formiddag. Marte mener hun har mer inne så det blir spennende å følge henne i morgen.

Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) var litt for hissig på start på sin K-1 500 m og traff startblokken, men klarte å være med i teten første 200 m. Deretter fikk 3-4 båter et lite forsprang som Lars Magne ikke klarte å hente inn på slutten og det ble dermed en 4. plass i mål. Dermed må han også ut i semifinale i morgen formiddag.