Torjus Kydland, her med blodig leppe etter en match i fjor, var blant Fløys toneangivende spillere i lørdagens treningskamp mot 1. divisjonslaget Jerv. Arkivfoto: Fædrelandsvennen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fløy slo Jerv på bortebane

For første gang siden høsten 2015 vant Fløy på bortebane, attpåtil 2-1 over et lag som er to divisjoner høyere i seriesystemet.

Fløy-trener Mattias Andersson var meget fornøyd etter lørdagens treningskamp, der Jerv hadde hovedvekten av banespillet, men der Fløy var meget farlige på overganger, spesielt i 1. omgang.

Mattias hadde lagt opp en taktikk med små avstander mellom lagdelene i lavt press. Gutta fulgte denne taktikken til punkt og prikke, men enkelte ganger sank konsentrasjonen og da var Jerv farlig frampå ved tre-fire anledninger.

Ledermålet omtrent halvveis i første omgang var en ren nytelse. En fin diagonalpasning fra Heggi til Torjus på venstre, ble avløst av en Torjus-finte i kjent stil og innlegg foran kassa, der Torje til slutt banket ballen i målet.

Omgangen fortsatte med noe Jerv-overvekt i spill, men våre gutter produserte et par-tre feite sjanser på overganger. Spesielt Christian irriterer seg nok over at den største sjansen hans ikke gikk i mål.

I andre omgang sank kvaliteten i spillet i perioder, men gutta hadde likevel god kontroll med unntak av et par Jerv-tilløp. Så scoret Jerv etter ca. 60 minutter etter at keeper-Andreas slalpp en poleball i feltet til Alex Lind som bare kunne trille ballen i mål. Muligens hemmet en vond skulder Andreas i den situasjonen. Like etter denne scoringen kom Marius til en kjempesjanse, men var ikke kald nok i skuddøyeblikket.

Deretter kom Jerv mer inn i kampen og i en periode var vi på hæla før Magnus Hallandvik satte fart og rundet Jerv-forsvarer før han ble tacklet i scoringsposisjon. Den luktet det straffe av. Men straffe ble det like etterpå da samme mann satte fart på nytt og ble tacklet på en slik måte at dommeren denne gang pekte på 11-metersmerket. Tony satte ballen iskaldt i buret. Deretter hadde vi bra kontroll kampen ut.

Hele troppen gjorde en kjempejobb, og kampen viser at Mattias og Nikola sitt arbeid begynner vise resultater. Som naturlig er på denne tida varierer prestasjonene noe, men Nikolai viste stødig backspill kampen gjennom, og framme viste Christian seg som en meget god spiss selv om scoringen manglet.

Torjus var meget toneangivende i første omgang, og led nok litt av at gutta produserte færre overganger i andre. Også grunn til å framheve innhoppet til Hans Petter og spesielt Magnus som på mange måter avgjorde kampen.

Neste treningskamp er mot MK onsdag. Lørdag står Lura for tur før det bærer til Spania på treningsleir.

Fløy stilte med følgende: (4-3-3)

Andreas Hoppestad

Erlend Skagestad

Johan Naglestad

Mathias Laudal

Nikolai Harris

Henrik Andersen

Tony Vo

Marius Johansen

Tojus Kydland

Christian Tveit

Torje Wichne

Innbyttere:

Hans Petter Rolke, Mathias Grundetjern, Anel V, Magnus Hallandvik

Magnus Ask Mikkelsen, John Olav Norheim, Henrik Dahlum, Hnerik Markussen, Fredrik Karlisen og William Okalla ikke disponible pga skader

Jerv stilte med følgende:

Stian Christensen
Brice Wembangomo
Espen Knudsen
Halvor Hovstad
Kristoffer Tønnessen
Martin Hoel Andersen
Simen Aanonsen
Erixon Danso
Eirik Haugstad
Alexander Lind
Ulrik Reinaldo Berglann

Innbyttere:

Øyvind Knutsen
Micheal Ogungbaro
Christopher MacConnacher
Sander Haugen
Vegard Somdal
Jakob Toft