Kristiansanderen Ronny "Formannen" Johansen (42) har scoret nærmere 300 mål for Solbygg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Farvel til en Solbygg-legende

Etter 20 år og mer enn 400 kamper for FK Solbygg legger Ronny "Formannen" Johansen fotballkarrieren på hylla med en testimonialkamp 5. november.

formannen-portrett
Foto: FK Solbygg.

Det finnes idrettspersonligheter som vokser seg så store at alle kjenner dem under bare ett navn. Ronny «Formannen» Johansen  hører til blant de aller største, og lørdag 5.november arrangerer FK Solbygg testimonialkamp til ære for hans rekordlange og innholdsrike karriere i fotballklubben.

Når han i tillegg har vært formann, materialforvalter, spiss, midtbane, midstopper, keeper, sjåfør, innpisker, dugnadsleder og arrangør av konkurranser og turneringer i nær sagt alle disse årene, dannes et bilde av hva denne mannen har betydd for den stolte bydelsklubben på Lund i Kristiansand.

Vi er svært mange som har mye å takke «Formannen» for. I «Bygget» har det alltid vært åpen dør og høyt under taket. FK Solbygg er og har alltid vært en inspirerende og fargerik klubb med hjertet på rett sted. Klubben har tatt imot mange spillere fra andre steder i byen, andre områder, studentmiljøet og øvrige fotballfolk. Mange har kommet og gått, men «Formannen» har alltid bestått.

formann-til-innlegg
Fra opprykkskampen i 2006. «Formannen» dirigerer. Foto: FK Solbygg.

Fra Drammen kom han til Sørlandet med volleyskudd selv Odd Johnsen ville misunt. Som spiller kan han best beskrives som en blanding av «Totto» og Strandli – den beste spissen Sørlandet har sett! En enorm timing, hodestyrke og teft. Administrativt har det alltid vært full kontroll og alt på stell.

Nå som han legger opp som spiller (men fortsetter som formann), vil klubben, dens tidligere medlemmer, spillere og tilhengere rette en enorm takk for den innsatsen han har lagt ned gjennom alle disse årene. Timingen kunne ikke vært bedre. I hans siste kamp for FK Solbygg stengte han buret i playoff-kampen mot Vigør 2, og sikret dermed plassen i 5. divisjon.

Vi vil samtidig ønske alle venner av FK Solbygg velkommen til Testimonialkamp for Ronny «Formannen» Johansen lørdag 5 november kl 15.00 på Kongsgårdbanen. Lagene ledes av avtroppende Solbyggtrener Anders Indrebø og tidligere hovedtrener Leif Martin, og består av nåværende og gamle helter.  Dagen avsluttes med ekte Solbyggbankett. Vel møtt!

På vegne av FK Solbygg, Svein Christian Malo Wirak