Lars Retterholt (26 år, t.v.) og Martin Olimstad (19), begge fra Åmli, vant Norges-Tour-turneringen sist helg. Dette var Olimstads første turneringsseier, mens Retterholt har vunnet et tosifret antall turneringer tidligere med annen makker. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Første turneringsseier med ny makker

I Norges-Tour sist helg var det full klaff med min nye makker Martin Olimstad.

Etter en veldig god opplevelse i NT Fredrikstad forrige sesong, ble vi i løpet av vinteren/våren enige om å gi samarbeidet et forsøk kommende sesong.
Vi treffer hverandre godt både på og utenfor banen. Martin er en veldig positiv og løsningsorientert kar som virkelig vil bli god! Vi ønsker i tillegg begge å spille en lik type sandvolleyball som innebærer uforutsigbarhet, kombinasjoner og raskt spill som krever to teknisk gode spillere med felles forståelse for spillet. En litt utradisjonell type sandvolleyball, med andre ord.

Foto: Dag Inge Nordby.

Vi har ikke trent så mye sammen før denne turneringen, da jeg må holde meg i Osloområdet med studier og jobb, mens Martin har hatt innendørs og jobb i Førde. Likevel klaffet det godt i helgen! Det viser litt om at vi har en ganske lik oppfatning av hvordan vi skal spille. Turneringen i helgen var egentlig ment som en «bli kjent»-turnering for oss som lag.

Selv om det manglet et par av de andre topplagene i Norge, hadde vi ingen klare resultatmål, men heller et mål om å komme i gang og finne en «grunnmur» vi kunne bygge videre på i spillet vårt. Vi fikk både i pose og sekk. Selv om vi kanskje ikke spilte bunnsolid og jevnt hele turneringen, så fikk vi trent godt på det vi ønsket.

Foto: Dag Inge Nordby.

Vi har videre ambisjoner om å bygge oss opp som lag. Dette er noe jeg ikke har kunnet gjøre så mye i mine foregående sesonger da det alltid har vært en del hvis og om når det kommer til lagkonstellasjoner.

Vi ønsker så klart å spille noen internasjonale turneringer i løpet av sesongen, men vet samtidig at dette er noe vi må gjøre oss fortjent til med godt spill i Norge og Norden. En annen del av det er rett og slett at sandvolleyball skal være morsomt å holde på med. Og her kan jeg bare snakke for meg selv, men jeg har det veldig morsomt både på og utenfor banen med Martin som makker!