Vinnerlaget til Christianssands Curling Club (CCC) etter helgas Bygdøy Curlingturnering 2016. Fra venstre: Rolf Sagen, Paul Richardsen, Even Ugland og Jon Sverre Karterud. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Første turneringsseier til Christianssands Curling Club

Vi kostet de andre lagene av banen og gikk ubeseiret gjennom hele Bygdøy Curlingturnering 2016.

Dette var klubbens aller første turneringsseier, og vinnerlaget besto av Jon Sverre Karterud, Paul Richardsen, Rolf Sagen og skip Even Ugland. Det var ni andre deltakerlag, og de fleste av dem besto av spillere som har spilt curling siden steinalderen. Blant andre reserven på landslaget til Thomas Ulsrud. Likevel kostet vi alle de andre lagene av banen, og gikk ubeseiret gjennom turneringen.

Knallhardt uttak

CCC v/formann Tom Høiland hadde stilt knallharde uttakskriterier: Laget skulle kun bestå av spillere uten menisker, leddbånd og korsbånd, men Karterud fikk dispensasjon fordi han vanligvis spiller på samme bedriftslag som Tore Løvland.

Etter puljespillet sendte jeg en stolt melding til kona mi, Hege, om at vi hadde vunnet alle fire kampene. Hun lurte på om vi var blitt plassert i ei tilrettelagt pulje.

I kvartfinalen gled alt vår vei, og vi spilte rett og slett steingodt og vant hele 9-0.

Tv2-kjendis

I semifinalen møtte vi laget til TV2-kjendisen Stål Talsnes. Vi lå under 0-4 etter første omgang, men med et Lasarus-comeback snudde vi kampen til seier 5-4. Før den aller siste steinen i siste omgang hadde Talsnes Stål i både ben og armer og i resten av kroppen, noe som førte til en fatal bom og seier til oss. Skip Talsnes bjeffet høye beskjeder til sine lagkamerater gjennom hele helgen, men etter den siste steinen ble det helt stille i fjøset på Bygdøy Kongsgård.

I finalen møtte vi Haldens beste curlinglag. De har hatt curlinghall siden 1988 og ledet oppskriftsmessig 3-0 etter to omganger. Til tross for det holdt vi hodene iskalde og klarte å utligne til 3-3. Å holde hodene iskalde er forresten ingen stor prestasjon i en curlinghall. Etter en poengløs ekstraomgang, vant vi 1-0 i den andre ekstraomgangen. Dermed kunne vi slippe jubelen løs, og som dere ser på bildet kostet vi på oss et lite smil etter at seieren var i isboksen.

Her blir seieren sikret i stein

Flere og flere mener naturlig nok at curling er kunst, og derfor er Per Fronth allerede kontaktet for å portrettere vinnerlaget. Resultatet vil selvsagt bli avduket og plassert i Fronthpartiet på Idda Arena.

For Christianssands Curling Club, 

Paul Richardsen
Toer og fjerdekoster