KTKs damelag som sikret opprykket i helgen. Fra venstre: Jorunn Bergstøl Nilsen, Myriam Claveau, Janne Eftevaag og Linda Susanne Espeland. Foto: René Aarup Olsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Førsteklasses tennisdamer

Kristiansand tennisklubbs damelag rykket i helgen opp til førstedivisjon i lagtennis, etter et tett oppgjør mot Tromsøs tennisdamer.

Særlig godt smakte seieren siden opprykket i fjor glapp med minst mulig margin.

Etter at både Kristiansand og Tromsø tennisklubb hadde vunnet sine respektive regionale andredivisjoner i lagtennis, var det duket for opprykksfinale i Kristiansand lørdag 17. september. Vinneren av kampen rykket opp til den landsdekkende førstedivisjonen (nest høyeste nivå).

Lagkampene spilles med fire spillere på hvert lag, og består av to doublekamper og fire singlekamper. Det laget som samler flest seirer, vinner lagkampen.

Myriam Claveau, Janne Eftevaag, Jorunn Bergstøl Nilsen og Linda Susanne Espeland representerte KTK i den viktige opprykkskampen. Det startet godt med solid spill i første doublen. Claveau og Eftevaag ga ingenting gratis, og første stikk gikk til Kristiansand.

I andre doublen viste damene fra Tromsø at de mente alvor, og vant doublekampen mot Bergstøl Nilsen og Espeland i supertiebreak, etter at det hadde stått 1-1 i sett.

Singlekampene startet bra for KTKs del. Claveau vant i strake sett etter en teknisk flott gjennomført kamp. I andresinglen vant Janne Eftevaag med overbevisende sifre, og spilte kanskje sitt livs kamp da det gjaldt som mest. Presset var nå på Tromsø,  som  måtte vinne for å henge med. Tromsø-spilleren taklet presset, og dermed måtte Linda Susanne Espeland vinne i fjerdesinglen for å sikre opprykket for KTK.

Med tap i denne ville Tromsø få mulighet til å spille et avgjørende matchtiebreak (På stillingen 3-3 i lagkamper spilles en doublekamp til 10 poeng). Det startet tungt for Espeland med tap i første sett, men i andre sett kjempet hun seg inn igjen i kampen og kvindølen Espeland snudde det hele til en knallsterk hjemmeseier. Dermed ble det 4-2 til Kristiansand over Tromsø.

Damene viser vei, og kronet en flott og innholdsrik sesong for KTK med opprykk til førstedivisjon, og med herrelag trygt plassert i 2, 3 og 4 divisjon, kan vi si at det gror godt i tennisklubben.