Lyngdølen Per André Støle (28) fulgte opp fjorårets NM-triumf i racingklassen GT3 med nytt gull i helga. Foto: Sigve Støle.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Forsvarte NM-tittelen

Etter god kjøring vant jeg to av tre løp i helga og sikret meg min andre strake NM-tittel i asfaltracing.

Vi ankom Vålerbanen fredag morgen og rigget oss til, klare for årets siste NM-runde hvor alt skulle avgjøres. Jeg ledet med 14 poeng på Håvard Kollen og det kom nok til å stå mellom oss hele helgen.

Treningen fredag gikk veldig bra. Bilen funket som den skulle og jeg hadde bra tempo. Satte ny personlig bestetid på denne banen.

Kvalifiseringen gikk imidlertid ikke helt som ønsket. Jeg satte en god tid tidlig i kvalifiseringen som foreløpig holdt til bestetid, men det var ikke en perfekt runde.

Jeg kjørte inn i pit lane og fikk sjekket dekktrykk og tidene til de andre. Så da at tiden min ble slått og jeg kjørte ut for å sette en ny tid. Da jeg var på en ny runde som var bedre enn den forrige, så ble den ødelagt på grunn av et gulflagg der en bil hadde kjørt ut og jeg måtte roe ned tempoet. Dette gulflagget ble værende helt til kvalifiseringen var ferdig. Dermed ble det en 2. tid 0.02 sek bak bestetid.

Foto: Racefoto.

Løp 1:
Jeg tok starten foran Kollen og fikk ei luke. Etter halvkjørt løp begynte vi å ta igjen GT5-biler med en runde og jeg tapte en del på dette. Dermed tettet Kollen luka, men da han skulle forbi en GT5-bil rett bak meg, ble det kontakt mellom dem og han ble sendt av banen og veltet kast i kast av banen. Jeg så ikke hva som skjedde siden de var bak meg, men da det ble rødt flagg og løpet ble stoppet med en gang og jeg ikke kunne se noe til Kollen, skjønte jeg at noe hadde skjedd.

Det gikk forholdsvis bra med ham, men mye av spenningen i NM forsvant pga han ikke kunne kjøre mer. Det var ikke sånn vi ønsket at det skulle bli, men sånn er racing. Restarten av løpet tok jeg og ledet helt inn til mål. Jeg trengte nå seks poeng for å sikre NM tittelen.

Løp 2:
Jeg startet bakerst, men kom fort opp i feltet i starten og lå en stund på 2. plass og kontrollerte, men da jeg så ei luke, tok jeg den og kom forbi og tok teten. Kjørte fort og sikkert og kunne kontrollere inn til en ny seier og dermed var NM-tittelen sikret!

Løp 3
Jeg startet bakerst igjen og tok det rolig i starten, men kjørte meg opp til 3. plass på runde 2. Vi ble liggende tre biler og fighte om de tre øverste plassen gjennom hele løpet. Jeg tok ingen unødvendige sjanser og kom i mål på 3. plass.

En flott NM-sesong er nå over og jeg har ledet den fra start til slutt og jeg kunne vel ikke hatt en bedre sesong! Sju seire og totalt 13 pallplasser på 15 løp. Det er jeg meget godt fornøyd med og det var gøy at jeg klarte å forsvare NM gullet fra i fjor!

Foto: Sigve Støle.

Planen for neste år er litt usikker, jeg har lagt bilen ut for salg, men om det blir salg er jo ikke sikkert. Det som er sikkert er at jeg skal kjøre en form for racing neste år også. Jeg må takke alle sponsorer som har vært med i årets sesong og jeg kunne ikke fått det til uten dem. Også familie og venner som har stilt opp og fulgt meg i årets sesong setter jeg utrolig stor pris på.

Les flere innlegg av Per André Støle her