Tredjeklassinger fra KKG og St. Svithun samlet etter kamp. KKGs spillere fra venstre bak: Lars Tambini, Tobias Jølstad, Lars Klovning, Emil Pedersen, Alexander Lie (i hvitt), Abdul Dib, Mathias Laudal. Fra venstre foran: Emil Jakobsen, Henrik Andersen, Hans Robin Enoksen, Nicklas Ulvseth, Kristoffer Syvertsen. St Svithuns spillere fra venstre bak: Torstein Dirdal, Thomas Mccabe, Jørgen Johansen, Magnus Bjørnsen, Thomas Madsen og Lars Djuve Vambheim. Foran f.v: Gard D. Erlandsen, Andreas Kindem, Kristoffer Aasfjord og Ole Martin Kjørholt. Alle foto: Thea Wergeland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fotballtallenter briljerte i skoleturnering

Det var både forbrødring og tøffe taklinger da KKG og St. Svithun videregående skole braket sammen i tre fotballkamper i Sørlandshallen.

Fredag var det duket for tre spennende fotballkamper mellom KKG og St. Svithun videregående skole fra Stavanger. Totalt seks lag møtte opp for å forsvare skolenes ære.

1
Første kamp brakte løs klokken ti, og etter en halvtime scoret st. Svithun-spiller, Lasse Vier, turneringens første mål. Tre mål senere, var det likevel KKG som gikk seirende ut av kampen som til slutt endte 3-1. KKG-spiller Jostein Rudi punkterte kampen to minutter før kampslutt, med et glimrende skudd i motstanderens kryss.

k10

 – Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi visste ikke helt hva vi kom til å møte, og ble litt sjokkerte og satt ut, da motstanderlaget viste seg å være ganske godt. Men vi ble bedre utover kampen, og jeg synes vi løste det fint. Jeg er fornøyd med egen innsats- det er alltid gøy å score. Det var deilig når skuddet, som kom ut av ingenting, gikk inn, sier en smilende Jostein Rudi, før han jogger bort til resten av vinnerlaget.

Jostein Rudi
Jostein Rudi

Mange tilskuere møtte opp for å heie frem lagene. For en femkroning kunne tilskuerne vedde på resultater, og vinne premier- en mulighet mange benyttet seg av. Flest valgte å vedde på dagens siste kamp, en kamp mellom skolenes eldste elever.

k11

Med både skader og straffespark, skulle dette vise seg å bli en spennende og dramatisk kamp. Kampen nådde sitt klimaks like før pause, da begge lagene, i et og samme minutt,  scoret hver sine mål som begge ble annullert av ulike grunner. Det var til slutt KKG som trakk det lengste strået, og gikk seirende ut av kampen som endte 3-2.

k2
KKGs andreklassinger i blått og hvitt. Fra venstre bak: Aleksander Spenik, Kjetil Bjørk Isaksen, Dagem Million, Per Christian Grøtterød Pedersen, Daniel Johansen, Aleksander Fredvik , Sondre Nordhagen og Eirik Tveiten. Foran fra venstre: Magne Karlsen, Daniel Goa Utgård, Peder Tveter og Fitor Nika. KKGs lærere på bildet er Frode Fredriksen og Vidar Skjekkeland. St. Svithuns andreklassinger i hvitt, bak fra venstre: Fredrik Karlsen, Jesper Lindhardsen, Erik Berg Mauritzen, Gjermund Halgundset, Bjørn Erik Aksland, Mathias Rydningen, Eirik Jensen Skarstein, Bjørnar Lea og Stian Blanckaert. Nede fra venstre: Martin Sveingard, Jakob Schreuder, Hossam Ibrahim, Kristian Normann Fløysvik og Klajdi Burba.

Arrangør av fredagens turnering var idrettsklassen 3IDB fra KKG. Arrangementansvarlig, Kristoffer Syvertsen, forteller at han er fornøyd med turneringen, som har et underliggende mål.

1
Kristoffer Syvertsen.

– Hovedmålet med turningen er å opprettholde et fint samarbeid og en god dialog med St. Svithun. Et mål jeg synes vi når. Turneringen ble arrangert for første gang i fjor, og jeg synes vi viderefører arrangementet på en god måte i år, sier Syvertsen, som i tillegg til å være arrangør, også representerte KKG i dagens siste kamp.

Også St. Svithun-trener, Lasse Ihle, var fornøyd med turneringen:

– Det er gøy med motstand, og selv om vi taper to av tre kamper tar vi med oss mye positivt fra kampene. Vi spiller stabilt, og har dessuten forbedret oss betraktelig fra i fjor. Dette har vært en fin turnering, og vi kommer definitivt tilbake neste år!

k12

Les også:

KKG og St. Svithun knytter bånd

Full klaff for KKG i skolecupen