Fra venstre: Julie Meyer Solvang, Birgitte Ravndal, Tiril Bjønnes, Hanna Roe, Christina Syvertsen, Aurora Nilsen, Ingvild Brattekleiv, Turid Hagelia Korshavn, Siren Wulff, Merethe Gabrielsen, Camilla Ellefsen. Foto: Stein Ove Skjold.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Grimstad sk damer elite satser mot norgestoppen

 I oktober ble det klart at Grimstad sykkelklubb satser på eget elitelag for kvinner på landeveien. En kjerne av Grimstad-ryttere, både etablerte og ferske, er komplettert av solide ryttere fra regionen.

Vi skal være irriterende gode! Jentene har som mål å hamle opp med de etablerte lagene i Norge som CK Victoria og Hitec, og gi de kamp om pallplassene både i norgescup og NM. Laget, som samler hele 11 ryttere, spenner fra 19-45 år, fra nesten nybegynner til landslagssyklist. Her er en presentasjon av samtlige ryttere:

 

Siren Breidalen Wulff

Lagets «grand old lady», 45 år og mor til Henriette (23), Julie (19) og Markus (17). Hun spilte fotball og gikk langrenn i ungdommen, og startet med sykling i det små i 2004. Etter det har treningsmengdene økt gradvis og sirenprestasjonene deretter. Hun deltok i norgescup på elitenivå første gang i 2012 og har blitt norgesmester for master både på tempo og fellesstart.

Født: 13.10.69
Hjemsted: Kristiansand
Bosted: Kristiansand
Utdanning: Cand. scient. i mikrobiologi fra UiB + ped.sem.
Yrke: Lektor og rådgiver ved Kristiansand katedralskole Gimle
Tidligere klubber: CK Sør og Kristiansand cycleklubb
Type rytter: Temposyklist og spurter
Tidligere høydepunkter: Norgesmester for master (40-44) både på tempo (2013) og fellesstart (2012). Sølv (2013) og bronse (2014) i NM master fellesstart. Sølv (2012) i nordisk mesterskap for master fellesstart og bronse (2013) på tempo. Nr. 6 i NC5, Sandnes, 2014

 

Turid Hagelia Korshavn

Etter å ha vært aktiv på høyt nasjonalt nivå i langrenn og orientering som junior, var hun lenge borte fra idretten. I 2010 fant hun ut at noe måtte gjøres. Hun kjøpte sykkel og fikk plass i Fredagsbirken. Dette endte med en 4. turidplass, som ga inspirasjon til videre sykling. Fra å sykle stort sett terrengritt har det blitt stadig mer landeveissykling. Siden hun var «ensom svale» i tidligere klubb, synes hun det er veldig moro å få muligheten for å sykle på et elitelag.

Født: 30.12.1974
Bosted: Gjerstad
Tidligere klubb: Gjerstad IL
Utdannelse: Sivilagronom
Yrke: Arealplanlegger hos Stærk & Co AS, Arendal
Type rytter: Kjøresterk allrounder
Høydepunkt 2014: 8. plass i eliteklassen i Birkebeineren (klassevinner K 40-44)

 

Merethe Gabrielsen

I en alder av 28 år er hun blant lagets eldste, men har fortsatt troa på at store ting kan skje. Hun er ei allsidig dame, som også trives godt med ski på beina. Etter ca. 12- 13 år som keeper på håndballbanen og ett år i 2.divisjon med MereteØyestad, valgte hun å prøve ut sykling. Hun prøvde seg for første gang i norgescupen for tre-fire år siden. Litt opp og nedturer, spesielt et stygt møte med et autovern under Roserittet i Tønsberg 2013, som satte sin preg på sesongen 2014.

Født: 07.11.1986
Hjemsted: Grimstad
Bosted: Grimstad
Utdannelse: Lærer
Arbeidssted: Landvik skole
Type rytter: Allrounder
Tidligere høydepunkter: Nr. 8 i min klasse på Birkebeinerrittet 2013. Resten kommer i 2015

 

Camilla Ellefsen

I desember 2013 bestemte Camilla seg for å prøve seg i norgescupen på landevei. Målet var å henge med, men etter første ritt var hun bitt av basillen og deltok på så mye hun kunne av aktive ritt i 2014 sesongen. Det ble både opp camillaog nedturer, fra deltagelse i NM til noen litt kjipe møter med asfalten under U6 i Sverige, men hun har ikke angret et sekund på at hun begynte i gamet!

Født: 27.05.1987
Hjemsted: Grimstad
Bosted: Grimstad
Utdannelse: Sivilingeniør i elkraft
Arbeidssted: Agder Energi Nett
Type rytter: Kjøresterk
Tidligere Høydepunkter: Deltagelse i både NC og NM 2014 (og ikke minst hennes første møte med en temposykkel)

 

Aurora Nilsen

Aurora begynte så smått med landeveissykling i 2012. Hun ble til sin store overraskelse hekta for fullt etter en smertefull tur til Hovden i 2013. Etter det har det kun vært sykling som gjelder og nå gleder hun seg stort til en ny Aurorasesong med mange spreke lagvenninner.

Født: 18.10.87
Hjemsted: Grimstad
Bosted: Grimstad
Utdanning: Økonomi og Administrasjon
Arbeidssted: National Oilwell Varco Kristiansand
Type rytter: Allround
Tidligere høydepunkter: De kommer i 2015

 

Tiril Bjønnes

Tiril har vokst opp med alpinski på beina i Sauda, og vinteren var favorittårstiden helt til hun flyttet til Grimstad. Der ble hun introdusert for landeveissykling, og da var det ingen vei tilbake. Da Tiril stilte opp i sine første ritt i 2012, var de to damer i GSK-drakta. I 2015 vil det være rekordmange damer som stiller til start for Grimstad SK Damer Elite, og Tiril gleder seg stort til en spennende sesong med spreke lagvenninner.tiril

Født: 21.01.88
Hjemsted: Sauda, Rogaland.
Bosted: Grimstad
Utdanning: Mastergrad i mekatronikk/fornybar Energi
Yrke: Ingeniør hos MHWirth, Kristiansand.
Tidligere klubb: Sauda IL
Type rytter: Allround
Sterke sider på sykkelsetet: Teknisk og taktisk flink, med gode egenskaper i bakker og kupert terreng. Har også en bra avslutning.
Tidligere høydepunkter: 6. plass fellesstart NM 2014, etter en lang dag i brudd – Landslagsdebut i Tour de Bretagne Feminin 2014 – Deltakelse i Ladies Tour of Norway 2014 – 2. plass fellesstart under NC5 Sandnes 2014.

 

Julie Meyer Solvang

Julie er egentlig håndballspiller, men la opp da hun var 19 år. Hun har de siste fire-fem årene satset på triatlon. I år har hun derimot bestemt seg for å satse videre på sykling, og hun gleder seg veldig til å være med på å bygge opp et Julieflott jentemiljø her i Grimstad.

Født: 03.09.89
Kommer fra: Alvdal, Nord Østerdalen
Bor: Grimstad
Tidligere klubber: Oslofjord Triatlon, Grimstad Triatlon
Type rytter: Triatlon, tempo og lange ritt
Tidligere høydepunkter: 4.plass NM langdistanse triatlon 2013, vinner av Hove tri 2013 og klassevinner Haugesund 70.3 2013.

 

Birgitte Ravndal
Birgitte ble introdusert for landeveissykling i 2014 i forbindelse med triatlon. Det var dette hun skulle prøve å satse på fremover. Utover sesongen ble hun mer og mer hektet på sykling. Året 2015 har hun da bestemt seg for at hun skal satse fullt på sykling. Tidligere har hun drevet med ridning (ni år) og crossfit (to år).Birgitte

Født: 13/07-91
Kommer fra: Hommersåk (Sandnes)
Bosted: Grimstad
Studerer: Sykepleier 3. året ved UIA
Tidligere klubber: Grimstad Triatlon
Type rytter: Usikker. Det vil vises utover sesongen
Sterke sider på sykkelsete: Blant annet vilje. Men det vil også vises utover sesongen.
Tidligere høydepunkter: 3.plass i min klasse Ironman70.3 Aarhus 2014, 4.plass Hovetri langløype (ikke NM) 2014.

 

Ingvild Brattekleiv

Ingvild startet med landeveissykling i 2007 i hjembygda på Vegårshei. Hun har slitt med skade og sykdom sesongen 2014, så hun ser frem til å komme tilbake på sykkelsetet sammen med de sterke lagvenninnene i Grimstad sk Damer elite i 2015!Ingvild

Født: 3.januar 1992
Kommer fra: Vegårshei
Bosted: Oslo
Studerer: Bachelor i idrettsvitenskap ved Norges Idrettshøgskole
Tidligere klubber: Vegårshei IL, Arendal CC
Type rytter: Spurter
Sterke sider på sykkelsete: Teknisk og taktisk god
Tidligere høydepunkter: 3.plass sammenlagt Norgescup på Eidsvoll (junior), 4.plass NM gateritt (junior) og 2.plass gateritt på Østfold 3-dagers (senior).

 

Christine Syvertsen
Christine er relativt ny innenfor syklingen, men har drevet aktivt med langrenn i mange år. Etter hundrevis av mil på sykkelen, fant hun ut at sykling er noe hun vil satse på.Christine

Født: 09.01.94
Fra: Fevik
Bosted: Fevik
Studerer: Grunnskolelærer 1-7. trinn
Tidligere klubber: Rygene IL, Hovden Ski Gymnas
Type rytter: Lagrytter med gode tempoegenskaper
Tidligere høydepunkter: Høydepunktene kommer i 2015!

 

Hanna Roe

Hanna startet med landeveissykling i 2007, og har rukket å være med i sporten en stund. Nå har hun meldt overgang til Grimstad sk Damer elite og ser frem til sesongen 2015 med nye sterke lagvenninner.Hanna

Født: 09.09.95
Kommer fra: Skien
Bosted: Kristiansand
Studerer: Pedagogikk ved UiA
Tidligere klubber: Grenland SK
Type rytter: Klatrer
Sterke sider på sykkelsete: Bakker og kupert terreng
Tidligere høydepunkter: 3. plass på fellesstart i junior NM 2013, 3. plass på gateritt i junior NM 2013 og deltakelse i EM 2013.

De fleste av oss skal på treningsleir til Gran Canaria i uke 10. Sesongåpningen blir for noen i Danmark, men for alle er det norgescuppremieren 26. april som er hovedsesongåpningen. Før det er det et par lokale turritt vi kommer til å stille i (Bånn gass og Bukkene bruse).