Christian Homme (f.v.), Andreas Hatten, Magnus Jortveit, Jøran Jensen og Eirik Homme. Rett fra nybegynnerkurs til divisjonsspilling i bridge. Foto: Nils Kvangraven.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Rett fra nybegynnerkurs til divisjonsspill

Denne gjengen har hatt en bratt læringskurve, men liker at veien kan være kort for å bryne seg mot de beste bridgespillerne i serien.

I bridge er det ingen hemmelighet at det tar noe tid fra man lærer seg det grunnleggende til man klarer å løfte seg på nivå med de beste. Spillet er komplisert hvor logisk tankegang og evnen til å sette seg inn i motspillerens situasjon krever sitt. Dette kommer med erfaring og det hjelper selvsagt å spille med og mot erfarne spillere.

I Kristiansand Bridgeklubb har vi de siste årene hatt flere nybegynnere enn tidligere år. Her spiller nye og gamle medlemmer sammen og lærekurven kan være bratt for våre nyeste medlemmer når de møter spillere på det øverste nivå i Norge.

Eirik Homme har blitt en ivrig bridgespiller. Foto: Nils Kvangraven.

For tiden arrangerer klubben nybegynnerkurs og det er gledelig med et oppmøte hver kveld på mellom 12 og 16 nye spillere. Skulle noen av våre lesere være interesserte, anbefaler vi en tur innom Håndverkeren onsdager kl. 16:30. Kurset varer i 1,5 time og er ferdig til den vanlige spillingen kl. 18:30.

For de som ikke vil ta turen ut av egen stue, finnes kurstilbud på Internett. Disse holdes av Norsk Bridgeforbund og er gratis, les mer på www.bridge.no

Eirik Homme gikk på kurs for et par sesonger siden og har brukt tiden godt til å lære seg både teknikk og teori. I klubben spiller han fast med en annen unggutt, Andreas Hatten. Begge viser lovende takter hvor både meldinger og stikk etter hvert begynner å nærme seg nivået til klubbens etablerte spillere.

Fra en klubbkveld i Kristiansand Bridgeklubb har vi hentet dette spillet hvor guttene beitet en av norgesmestrene:

SYD ble spillefører i 2 spar etter at Andreas som øst hadde åpnet med 1 hjerter.

Eirik startet som vest motspillet med hjerter 6, nord vant stikket med damen. Spar fra nord gikk til damen fra syd og kongen hos Eirik i vest. Han fortsatte med hjerter 4 som kongen tok seg av.

Spar fra nord tok Andreas i øst med esset og nå fortsatte han selvsagt med hjerter til trumf hos Eirik.

Gutta måtte selvsagt få for ruter ess, konge og ett stikk i kløver slik at kontrakten gikk en beit.

Et mer uforsiktig motspill ville latt spillefører ta ut trumfen fra vest før hjerterstjelingen ble etablert og på den måten gitt hjemgang.

Men slik gikk det ikke mot disse gutta, vi forventer oss mye i årene som kommer av klubbens nye radarpar!

PS! Det nærmer seg årets høydepunkt for bridgefamilien – seriemesterskapet. Lokal pulje for 4. divisjon spilles i år delt med en helg på Lindesnes Havhotell i november og en helg i Kristiansand i februar.

Les mer og meld deg på HER