Jeg har hatt en større fremgang enn jeg trodde var mulig siden jeg startet med styrketrening for 2,5 år siden. Foto: Tom Høgstøl
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fra sofasliter til sabla sprek

Fram til jeg hadde min første prøvetime på treningssenter, var jeg den som gjorde alt for å slippe unna gymtimene på skolen.

Hei. Jeg heter Helene Victoria Gillberg Christensen, er 25 år og kommer fra Kristiansand. Før var jeg ikke spesielt glad i trening. Jeg var den som gjorde alt for å slippe unna gymtimene på skolen og deltok ikke på aktiviteter. Jeg hadde en fremtid som sofasliter, og tenkte at trening var ikke noe for meg og at det ikke var nødvendig ettersom jeg var naturlig slank.

Så kom vendepunktet da jeg for 2,5 år siden ble med på en prøvetime med intensitetstrening kalt Tabata. Jeg gledet meg ikke noe særlig, men var åpen for å prøve noe nytt. Jeg var helt ødelagt etter timen, det var så tungt! Men jeg var ødelagt med et smil, dette likte jeg! Jeg meldte meg inn som medlem og prøvde ut flere forskjellige timer som var satt opp på treningssenteret. Blant annet boksing, TRX, crossfitinspirerte timer og Kettlebells.

Herfra gikk det bare en vei, og det var opp. Jeg begynte også å konkurrere i kettlebells, en tøff sport som går mye på mental styrke. Her konkurrerte jeg med både en og to kuler, felles for begge at du skal stå i ti minutter og løfte så mange repetisjoner du klarer uten å sette ned kulene.

Konkurranseresultatene mine er:

2014 – En kule, 16kg – 102 reps 2014 – En kule, 20kg –  81 reps 2015- To kuler, 2×16 – 70 reps Som resultatene viser hadde jeg en enorm fremgang, mer enn hva jeg selv egentlig trodde var mulig. Jeg har deltatt i NM og VM samt et par nasjonale konkurranser.

Jeg har hele tiden satt meg små personlige mål som holder motivasjonen oppe. En av dem er at jeg ønsket å bli flink i pullups. En øvelse som egentlig er vanskelig for jenter ettersom man må bygge mye styrke i overkroppen. For rundt ett år siden slet jeg godt med å klare fem pullups. Siden har jeg trent trente masse på det og begynt å ta pullups med ekstra vekt. Nå tar jeg 12 pullups og klarer tre repetisjoner med 12 kg ekstra.

For to måneder siden begynte jeg å trene crossfit hos Crossfit Kvadraturen. Jeg hadde trent crossfitinspirert før dette, så jeg hadde jo en anelse om hva det gikk ut på. Jeg har bestemt meg for å legge kettlebells på hylla for en periode for å fokusere på crossfit, og fremgangen har ikke ventet på seg! Det er fremgangen som motiverer meg, at jeg hele tiden streber etter å klare å løfte litt ekstra, litt bedre, eller mestre en øvelse. Crossfit består av så utrolig mange øvelser og ferdigheter, samt at øktene blir satt opp på en slik måte at man nesten ikke tenker over at det er trening. For meg er crossfitboxen min lekeplass, der alle møtes for å ha det gøy samtidig som vi blir sabla spreke!

Jeg trener fem-seks ganger i uken, noen av dagene er mer intense enn andre. Jeg trener også en del bevegelighet, mobilitet og teknikk i tillegg til å løfte på jernet. Trening for meg handler ikke om hvordan man ser ut, det handler om hva jeg klarer å oppnå, og hva kroppen min faktisk klarer. Vi er skapt for å bevege på oss.

Planen fremover er å fortsette med å sette meg egne mål, samt kose meg med treningen. Crossfitmiljøet består av fantastiske mennesker som sørger for at man aldri har en dårlig dag på trening. Jeg gleder meg hver dag, og trening er gått fra noe jeg følte var unødvendig, til å bli noe jeg virkelig brenner for.

Jeg bruker instagramkontoen min til å dokumentere min egen trening, samt til inspirasjon.