Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Frisbeestjerne til Kristiansand

Seks ganger verdensmester Sune Wentzel spiller frisbeegolfturnering i Kristiansand kommende helg. Med seg har han årets norgescupvinner og tidligere europamester Espen Møkkelgjerd. Disse to spillerne blir utfordret av 70 lokale og utenbys spillere i turneringen Kristiansand Open.

Espen Møkkelgjerd er regjerende norgescupmester og tidligere europamester
Espen Møkkelgjerd er regjerende norgescupmester og tidligere europamester.

Sune Wentzel ble rikskjendis gjennom TV programmet Mesternes Mester og bruker nå mye av sin tid til å fremme denne spennende og for mange ukjente sporten. Frisbeegolf er en av verdens hurtigst voksende idretter og er blitt meget stor i både USA og Finland.  Det har vært arrangert NM og norgescup i Norge siden midten av 80-tallet, men det er først de siste seks-sju årene år det virkelig har tatt av. Og etter Wentzels deltagelse i Mesternes Mester har det regelrett eksplodert. Det kommer opp nye baner i Norge hver eneste måned og i dag er det 70 baner fra Kristiansand til Bodø.

I Kristiansand finnes det to baner og miljøet har vokst enormt de siste årene.  Det er sikkert endel som har undret seg over de gule kurvene som står rundt på Egs-jordene, og det er her Kvadraturen Frisbeegolfklubb har sin bane, kalt Bølgane Frisbeegolfpark. Her har de holdt til i fem år, og tidligere i år åpnet Sukkevann Frisbeeklubb en flott bane ved Sukkevann idrettspark. Nå samarbeider altså disse to klubbene om å lage en turnering de håper skal bli en årlig foreteelse.

Dagen før turneringen vil Wentzel og Møkkelgjerd arrangere en gratis Clinic for ungdom i alderen 10-19 år.  Clinic er opplæring i kasteteknikk og man lærer litt om sportens regler.  Dette er gratis og åpen for alle som kunne tenke seg å prøve ut sporten. KFGK og SFK stiller med alt nødvendig utstyr, så man trenger hverken å ha spilt før eller ha med noe utstyr selv.

Nå håper klubbene at helgens turnering og Clinic skal løfte interessen for sporten til enda større høyder, og inviterer publikum til å ta turen til Egsjordene på lørdag eller til Sukkevann på Søndag. De håper også mange vil melde seg på Clinic fredag klokka 14 på Sukkevann, og oppfordrer interesserte til å kontakte klubbene direkte for påmelding. sukkevannfrisbeeklubb@gmail.com