Frode Fredriksen (nr. to fra venstre og) Alf Erik Svela (nr. tre fra venstre) gleder seg til å ta fatt på en ny runde med Randesunds A-lag. Til høyre leder av klubbens sportslige utvalg, Rune Byklum. Til venstre leder av Randesund fotball, Sten Pedersen. Foto: Randesund IL.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fredriksen og Svela tilbake i Randesund

Frode Fredriksen og Alf Erik Svela vender tilbake som trener og assistenttrener for Randesunds A-lag.

Da Vidar Plaszko ikke ønsket å fornye trenerkontrakten etter årets sesong, startet jakten på å finne hans erstatter. Førstevalget til Randesund IL var å få Frode Fredriksen tilbake som hovedtrener. Frode trente klubben i perioden 2012 til 2015. Han var da med på bringe klubben opp til 3 divisjon der RIL endte på en hederlig 5. plass i 2015-sesongen. I årets sesong endte klubben på en 11 plass i 4 divisjon.

Vi er glade for å kunne fortelle at Frode har sagt ja og signert for tre år. Med seg i trenerteamet har han Alf Erik Svela som assistent. Alf Erik var også i teamet sammen med Frode i forrige periode.

Begge trenerne fortsatte i klubben etter 2015-sesongen og har de to siste årene trent aldersbestemte lag. Det er veldig gledelig for RIL å ha slike kapasiteter i egen klubb.

Fotballgruppen i Randesund er en de største fotballklubbene i Agder med nesten 100 lag i seriesystemet og over 1200 fotballspillere totalt. Klubben driver en god junioravdeling med gode resultater på aldersbestemte lag både på krets og nasjonalt plan. Klubben har i år hatt 35 spillere som har vært innom sonelag / kretslag / nasjonale samlinger eller landslag.

Begge trenerne har lang erfaring både som spiller og trenere. Frode har spilt i og trent Start mens Alf Erik spilte i blant annet Viking. Jobbmessig arbeider de begge på idrettslinjen på KKG med undervisning i Toppfotball, så de har nok hatt mange av dagens talenter i Agderfotballen på skolen opp gjennom årene.

Leder av sportslig utvalg i RIL Rune Byklum sier at målsettingen med denne ansettelsen er:

  • Opprykk og etablering i 3 divisjon med et lag bestående av flest mulig Randesund-gutter
  • Bygge treningskultur og gode holdninger fra barnefotballen opp til herrelaget for alle nivåer i klubben – både når det gjelder breddefotball og satsingslag.
  • Skape forbilder for spillere og trenere på alle nivåer

Under presentasjonen av det nye trenerteamet for dagens A-lags tropp var det mange håndtrykk med «velkommen tilbake.» Frode var veldig tydelig i målsettingen og et av målene han presenterte var: Treningen skal være ukas høydepunkt, så var den lista lagt!

Vi gleder oss til 2018-sesongen som starter med første trening 6. november.