Arendalitten Eirik Bruun Ingebretsen (30) har tidligere vunnet VM i grepsstyrke. I helga vant han EM i Østerrike. Alle fotos: Espen Zachariassen Harnes.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Full klaff i EM i grepsstyrke

Mens mine konkurrenter klagde over at de ble slitne av den voldsomme varmen, følte jeg meg bare sterkere og sterkere i helgas mesterskap. Det resulterte i gull!

Jeg bestemte meg for å gå for +105kg-klassen i EM i Østerrike, da vi fra Norge allerede hadde en utøver i hver av de lettere klassene. Jeg visste også at de hardeste konkurrentene ville være Juha (nr. 2 i VM), Lucas fra Finland og selvsagt arendalitten Thomas Larsen. De store karene i min klasse er for ujevne i øvelsene til å være noen reell trussel, men jeg hadde ikke vært fornøyd med kun å vinne klassen min. Jeg ville slå alle og ta overalltittelen. Det er først da man har Europas sterkeste grep.

grep2

Jeg har spist som en hest for å innhente meg etter den harde mengdetreningen. Jeg har også brukt mye tid på alternativ restituering, som kontrastbad og elektrisk massasje. Denne gangen gjorde jeg mye nytt i treningen min. Jeg har vært på besøk hos Mandal håndbakklubb noen ganger for å styrke håndleddene, og jeg har prøvd meg på klatring for å styrke fingertuppene. Jeg har forsøkt å minimere svakheter og vedlikeholde styrkene mine. Det viste seg å gi resultater. Jeg vant to øvelser overlegent, delte to førsteplasser, og delte en andreplass.

Her er en video av løftene mine i tre av øvelsene:

Her løfter jeg først BlockBuster med serien 32,5kg, 35kg og 37,5kg. Deretter løftet jeg Rolling Thunder på 95kg, 100kg og 105kg. Den siste øvelsen, som var Hub, er min dårligste øvelse. Her overpresterte jeg med serien 25kg, 27,5kg og 30kg. Etter konkurransen var over, gikk jeg bort og løftet 32,5kg også, noe som er bare 6kg unna verdensrekorden.

grep4

Jeg traff utrolig godt på formen, og mens de andre klagde over at de ble slitne av den voldsomme varmen, følte jeg meg bare sterkere og sterkere utover konkurransen. Nå har Thomas, som vant sin vektklasse og kom på en finfin andreplass totalt, fått blod på tann, og jeg vet han kommer til å prøve å ta fra meg tittelen neste år. Han er det største grepstalentet vi har i Norge, og om han trener smart og hardt, vil vi ha mange spennende dueller i fremtiden. Mine hender ser ut som barnehender sammenlignet med hans. Karl M. Skjelvik satt flere personlige rekorder og endte opp på en veldig gjev andreplass i klassen -90kg. Han er rå!

PS. Det er godt mulig EM blir holdt i Norge neste år!