Starten er gått i helgas Sirdal Multisport, som samlet hadde 100 deltakere. Dette er starten for de som gikk klassisk, fristil kom to minutter etterpå. Alle foto: Arrangørfoto.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Full klaff i Sirdal Multisport

Rulleski, terrengløping, sykkel og bakkeløp sto på programmet i tidenes første utgave av Sirdal multisport.

Med 100 påmeldte deltakere var det en akkurat passe stor mengde for første arrangering av dette nye konsept. En multisport med fire aktiviteter: rulleski, terrengløping, sykkel og så bakkeløp. Det ga utfordringer på alle etapper. Etappene var med vilje satt noe korte for at alle skulle delta og det var et folkelig arrangement. Det virket for sluttider var alt fra 1:12 til 2:32. Med «kun» 6km rulleski, 5 km terrengløp, 10 km sykling og 2 km bakkeløp var det ikke så lett som mange trodde på forhånd. Det gjorde bare gleden av fullførelse enda større.

si5
Anders Tettli Rennemo tok førsteplassen. I vinter vant han skimaratonet.

Anders Rennemo slo til og tok seieren med god margin. Han vant totalt sett og skøyteklassen. Rennemo vant også i vinter Sirdal Skimaraton og var da igjen flere minutter foran nestemann. I klassisk klasse var det Daniel Svela som tok seieren. Også han med pallplassering fra vinterens Sirdal Skimaraton.

si2
Bakkeløpet gikk i Ådneram skitrekk og her er bratteste parti. Siri Fiksdal fremst i bildet.

På damesiden var det Siri Solsvik Fiksdal som tok seieren i klassisk klasse og Mona Haver Wiig i skøyteklassen.

Naturen er variert og flott i Ådneramsområdet. Utsikten på løpets øverste punkt er fantastisk. Det er øverste mast på det øvre skitrekket i Ådneram. For moro skyld hadde arrangør satt opp en skipsklokke på toppen som alle deltakere måtte ringe i.

si4
Olav Hagland fikk følge av familien på de siste meterne inn til mål.

På værsiden hadde løpet mer flaks enn det som er mulig. Opphold og fint vær. En halvtime etter arrangementet, mens nedrigging pågikk, kom regnet. Værvarsel hadde meldt regn mens løpet pågikk, men slik ble det altså ikke og arrangør føler flaksen var ekstra god. God musikk, servering og drøs om løpet satte en god stemning.

si3
Fornøyde deltakere etter målpassering. Lars Blåsternes og Lars-Ivar Folgerø smiler til kamera.

Arrangøren Sirdal Maraton har de siste årene satt langrenn i Ådneram på kartet. Området har sine fordeler. Kompakt men allikevel så varierende og frisk vill natur. Multisport er tredje konkurransen som Sirdal Skimaraton arrangerer her. Det andre var Sirdal Fristil, et skirenn i fristil. Det første er som navnet på arrangøren selv, Sirdal Skimaraton, et langt turrenn i klassisk stil.

si6
Løpets mannskap slapper endelig av etter arrangementet. Fra Sirdal Videregående Skole.

Tilbakemeldingene på helgens Multisport har vært meget gode så dette ser lovende ut. Multisport kommer tilbake neste år. I mellomtiden studerer vi årets løp, lytter på alle meninger og ser om vi endrer på noe eller kjører «same procedure as last year».

Her kan du se en video fra arrangementet:

Skrevet av Lars Vagle, rennleder Sirdal Skimaraton

Her kan du lese de uoffisielle resultatene

Flere bilder kan du se her