Imponerende karateprestasjoner fra brødrene Bendik (16) og Julian Stubstad (12) i KKSør i helgen. Foto: Elin Aga Andersen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Full pott til Stubstad-brødrene

Brødrene Julian (12) og Bendik Stubstad (16) gjorde rent bord med fire gull og en bestemannspremie da Karateklubben Sør holdt klubbstevne lørdag

Det var Julian Stubstad (12) som stakk av med guttas bestemannspris på Karateklubben Sør klubbstevne lørdag. Med gull i både kata (karateteknikker i mønstre) og kumite (kamp) kunne han smile bredt da han fikk tildelt den gjæve bestemannsprisen. Men juryen hadde i år litt av et dilemma: Storebror Bendik (16) fikk nøyaktig samme resultat, gull i begge disipliner i sin klasse. Men da Bendik har vunnet bestemannsprisen i klubben hele tre ganger før, gikk juryen denne gangen for Julian.

Niklas Jonassen (t.v) ble slått 4-7 av gullvinner Bendik Stubstad i kumitefinalen
Niklas Jonassen (t.v) ble slått 4-7 av gullvinner Bendik Stubstad i kumitefinalen. Foto: Elin Aga Andersen
Familien Stubstad var, som vanlig, godt representert på karatestevnet. Pappa Roy har utdannet seg til dommer, og holdt, sammen med klubbens øvrige dommerstab, styringen på de 37 stevnedeltakerne på klubbstevnet. Bendik var knusende i begge kategorier, i kamp vant han overbevisende med sifrene 9-1, 8-0 og 7-4. De to første kampene hans ble, som reglene tilsier, avblåst før tiden, fordi han allerede hadde oppnådd en ledelse hele på åtte poeng.
Jin Amalie Lorentsen (17) vant bronseplassen foran Ida Allmendingen (25) i kumite for videregående
Jin Amalie Lorentsen (17) vant bronseplassen foran Ida Allmendingen (25) i kumite for videregående. Foto: Elin Aga Andersen.

Gull og sølv til Synne og Adelija

Hos jentene ble det, noe overraskende, Synne Røiseland (11) som stakk av med den fineste prisen for jentene. Hun oppnådde gull i sin klasse i kata, og sølv i kumite. Synne har ennå «bare» gult belte i karate, og har med denne prisen bevist at hun er en å følge med på fremover. Hun slo Adelija Nudel (14) svært knepent i å vinne denne pokalen; Adelija fikk nemlig helt samme resultat: En gull og en sølv. Klubbens hovedtrener Terje Andersen begrunnet valget av de to beste-deltakerprisene med en totalvurdering av innsatsen som ble vist på matta av utøverne.

Høstens nybegynnere blant konkurransedeltakerne, de såkalte hvitbeltene, fikk hver sin deltakermedalje. Foto: Tone Martha Sødal
Høstens nybegynnere blant konkurransedeltakerne, de såkalte hvitbeltene, fikk hver sin deltakermedalje. Foto: Tone Martha Sødal

Hvitbeltene fikk prøve seg

Helt nytt av året var at også nybegynnerne fikk prøve seg på matta. Karateklubben Sør valgte i år å utfordre alle utøverne som begynte på karate 1.september i år, til å delta med kata. Ni utøvere grep sjansen og fikk gå sin første konkurranse lørdag. De fikk stille opp gratis, og gikk i lag, men ble likevel dømt «på ordentlig» av dommerpanelet. Tanken bak dette var at nybegynnerne på denne måten får en pangstart i klubben, ved å se hvordan et stevne foregår, hvilke regler som gjelder på matta, bli kjent med klubben og å få kjenne på den fine atmosfæren som preger klubbstevnene.

– Vi vil at de skal få anledning til å prøve seg i en trygg setting, her på hjemmebane, slik at de kan komme over den terskelen det er å konkurrere, sier Karateklubben Sørs leder Fiona Lied.

Seierspallen for mellompartiet, kumite, mix: t.v Synne Røiseland (11) som fikk sølv her, og bestedeltakerprisen for jenter, Julian Stubstad (12), gull og t.h.bronsevinner: Fabian Berge Stamnes (12) Foto: Elin Aga Andersen
Seierspallen for mellompartiet, kumite, mix: t.v Synne Røiseland (11) som fikk sølv her, og bestedeltakerprisen for jenter, Julian Stubstad (12), gull og t.h. bronsevinner Fabian Berge Stamnes (12) Foto: Elin Aga Andersen

– Det er første gang at vi gir sjansen også til de som begynte på karate nå i høst. Og dette var godt gjennomført. Det er modig og litt imponerende at de hev seg utpå slik, istemmer KKSørs hovedtrener Terje Andersen.

Alle utøvere under 12 år får deltakermedalje når de går konkurranse på stevne. Egentlig gis det ikke plasseringsmedaljer til barn under 12 år på stevner, men karateklubben gjorde i år et unntak for de av utøverne som nå har trent i litt over ett år.

Medaljefordeling

Fem av deltakerne på lørdagens stevne var over 20 år, resten av de 37 var barn og ungdom. Karateklubben Sør har som forventning til sine medlemmer at de som ønsker å gradere til nytt belte, konkurrerer på stevner. Her er medaljefordelingen i alle klasser det ble delt ut plasseringsmedaljer i:

Lavere mellomparti, kata, mix:
Gull: Synne Røiseland (11)
Sølv: Erik Lunøe-Nielsen (12)
Bronse: Delt mellom Daniel Repstad Gustavsen (13) og Joachim Betsaker (13)

Høyere mellomparti, kata, mix:
Gull: Julian Stubstad (12)
Sølv: Adelija Nudel (14)
Bronse: Nikoline Vadseth (13)

Videregående, kata, mix:
Gull: Bendik Stubstad (16)
Sølv: Jin Amalie Lorentsen (17)
Bronse: Delt mellom Ida Allmendingen (25) og Tone Martha Sødal (49).

Lavere mellomparti, kumite, mix:
Gull: Even Hoem (11)
Sølv: Patrick Guldborg (10)
Bronse: Sebastian Røiseland (9)

Mellomparti, kumite, mix:
Gull: Julian Stubstad (12)
Sølv: Synne Røiseland (11)
Bronse: Fabian Berge Stamnes (12)

Høyere mellomparti, kumite, mix:
Gull: Adelija Nudel (14)
Sølv: Nikoline Vadseth (13)
Bronse: Joachim Betsaker (13)

Videregående, kumite, mix:
Gull: Bendik Stubstad (16
Sølv: Niklas Jonassen (15)
Bronse: Jin Amalie Lorentsen (17)