Per Otto Aagres Fabian B.R. tok årets femte seier da han vant på hjemmebane søndag. Her sammen med Geir Vegard Gundersen fra et løp på Bjerke tidligere i høst. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fy Fabian, for en hest!

Grimstad-hesten Fabian B.R. viste nok en gang frem et løpshode av gull da han vant i comebacket på Sørlandets Travpark søndag kveld.

Fire år gamle Fabian B.R. var den dyktige Grimstad-amatøren Per Otto Aagres store Derby-håp i 2017. Mot knalltøff motstand i kvalifiseringen måtte sørlandshesten nøye seg med sjetteplass, og Derby-drømmen brast. Det skulle også vise seg at hesten ikke var i orden for dagen.

– Selvfølgelig var jeg skuffet, men hesten var ikke bedre der og da. Det var noe galt med ham, og da hadde han ikke sjanse til å komme til Derby. Hadde han vært frisk hadde han kanskje hatt sjansen til og kapret en andre- eller tredjeplass i kvalifiseringen, vurderer Aagre.

Per Otto Aagres (t.h.) Fabian B.R. var tilbake som en vinner på hjemmebane søndag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Søndag var Fabian B.R. tilbake i løpsbanen etter nesten to måneders fravær, og var gjort til stor favoritt i V65-finalen sammen med Johan Kringeland Eriksen, som kusket hesten for første gang. Inn i den siste svingen holdt ekvipasjen på å bli overrumplet av Ultimo Tango og Eirik Høitomt, men Fabian B.R. gjorde som han har gjort så mange ganger tidligere; han strakk på det kloke hodet sitt og holdt unna med hode på målstreken. Det var en lettet eier og trener som tok imot sin hest etter løpet.

– Jeg er veldig fornøyd med hesten. Det var fremgang å spore, han fikk et tøft løp og svarte opp etter en lang pause. Han har et bra løpshode, men jo lenger opp han kommer i grunnlagene jo verre blir det å holde unna på denne måten. Det går ikke hver gang, sa Aagre med et smil til TV-kanalen Rikstoto Direkte.

Se duellen Fabian B.R. går seirende ut av i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Også kusk Johan Kringeland Eriksen var full av lovord om den talentfulle hingsten.

– Dette var en veldig flott hest! Han gjør ikke mer enn han må, så han hadde nok godt av løpet. Jeg følte meg ikke slått inn i siste sving, men han var doven og Høitomt skulle ikke ha kommet så mye fortere før vi ikke hadde klart å svare ham ut, fortalte den dyktige 22-åringen.

Kringeland Eriksen signerte seg for ytterligere en triumf under kvelden. Stallhesten Tangen Milla var som forvandlet sammenlignet med starten i Drammen fem dager tidligere, og vant i overlegen stil på gode 1.30,8a/2140 meter. Tangen Milla eies for øvrig av Ole J. Ertnes fra Moss, samme mann som sent på 1970-tallet og tidlig på 1980-tallet eide en av kaldblodssportens største profiler gjennom alle tider, Vintilla.

Gundersen-familien fra Grimstad har fått frem nok en flott travhest i Sky Grande G.G. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Grimstad-seier ble det også i V65-2. Gundersen-familien har vært et kjent navn i travkretser i en mannsalder, nå kan de ha en ny seiersmaskin på gang. Sky Grande G.G. innfridde favorittskapet sammen med Eirik Høitomt og vant på 1.18,8a/2140 meter. Hesten eies av Nils Ivar og Silje T. Gundersen, mens også Helge Gundersen er med og trener hesten. Den spreke 78-åringen fullroste sin hest etter løpet.

– Sky Grande G.G. minner meg mye om Sky Comet som vi vant Märtha-løpet med i 1999. Jeg tror han kan bli nesten like god, fortalte Gundersen etter løpet.

Sørlandsseiere ble det også til både Kjell Løvdals Wellek og Øystein Tjomslands Tinas Odin. Førstnevnte levnet ikke konkurrentene det fnugg av sjanse og landet på 1.26,9/2160 meter i totalt overlegen stil. Seieren var Welleks fjerde for sesongen. Tinas Odin tok sin andre strake seier sammen med sin trener Øystein Tjomsland. Også i dette løpet ble det voldsomt med vann mellom båtene, og Tinas Odin landet på 1.31,7/2200 meter et lite hav foran resten av konkurrentene.

– Han er uskjerpet, så vi setter nok på skylapper neste gang. Jeg kjørte veldig på sikkerhet med ham, men jeg hadde full kontroll, fastslo hjemmetreneren etter løpet.