Proffbokser Alexander Hagen fra Flekkefjord etter en sparringsøkt med Aaron Pryor Jr. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Går endelig proffkamp i Norge

Fredag går jeg min første kamp på norsk jord - foran 10.000 tilskuere.

Det blir det andre proffstevnet i Norge siden 1981. Akkurat som den oktober i fjor, blir også dette stevnet avholdt i Oslo Spektrum.

Foran 10.000 tilskuere skal jeg møte tyske Benjamin Transfeld. Han er en velskolert bokser som alltid kommer i bra form. Nå, bare dager før jeg skal i ringen, har det enda ikke kommet noen kampnerver. De kommer når de skal komme. Akkurat nå slapper jeg av og gleder meg.

Oppkjøringen min har vart i tre måneder. Mye har skjedd siden sist. Nå er jeg tilbake igjen i Oslo Bokseklubb etter halvannet år mer eller mindre for meg selv. Klimaet er litt annerledes denne gangen, så jeg tror jeg hadde godt av å være borte. Opplegget funker i hvert fall veldig fint som det er nå.

Det skal bli godt å bokse igjen. Jeg er spent på hvordan det blir å gå inn i ringen foran så mange tilskuere. Jeg har bokset foran noen tusen tilskuere før, men aldri så mange nordmenn. Det blir noe helt annet.

Sist jeg gikk kamp var det foran utelukkende tyske tilskuere i Hamburg. Det endte med et kjedelig poengtap. Veldig mye gikk galt i forkant av kampen, men jeg vil ikke dvele over hva som har skjedd. Jeg skjønte i ettertid fort at endringer måtte til, så jeg tok grep. Nå vil jeg bare vinne på hjemmebane. Gjerne på en spektakulær måte.

Følg kampen live på Viasat 4 eller Viaplay fredag kl. 18:30!

Les flere innlegg fra Alexander Hagen her