Her veksler jeg med min lagkamerat i Kristiansand Løpeklubb, Stian Bekkevoll (t.h.), under stafetten i NM terrengløp for en drøy uke siden. Foto: Finn Kollstad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Generalstafetten, et nytt løp i Kristiansand

Jeg heter Bendik Lillemoen Skaalerud. Jeg er 16 år gammel, kommer fra Vågsbygd og er mellomdistanseløper i Kristiansand Løpeklubb. På 800 meter er jeg i norgestoppen i min aldersklasse.

2015-04-19 13.17.34
Her kjemper jeg mot Dag Erik Bøtun fra Spirit Stavanger (foran) under NM-stafett terrengløp for en drøy uke siden. Foto: Finn Kollstad.

For tiden deltar jeg på lederutviklingsprogrammet ”Ung:Leder”, i regi av Norges Friidrettsforbund. Sammen med mange andre unge idrettsutøvere, lærer jeg mye om organisasjonsarbeid. Vi får trent oss på en rekke forskjellige lederoppgaver, som å sette sammen gode arbeidsgrupper, og koordinere og fordele arbeid.

Generalstafetten
Som et steg i denne utdanningen har vi alle fått i oppgave å gjennomføre en aktivitet for klubben vår. Hva vi velger å gjøre er opp til oss selv, men det må være et arrangement eller en aktivitet som bidrar til utvikling av klubben. Sammen med min mentor og leder av Kristiansand Løpeklubb, Finn Kollstad, har jeg valgt å arrangere en stafett. Stafetten har fått navnet ”Generalstafetten”.

Kommende fredag, 1. mai, går Generalstafetten av stabelen. Arrangementet består av stafettløp for tre forskjellige klasser: Rekrutter (for barn og rekrutter under 15 år), Lotter (jenter og kvinner i alle aldrer), og Generaler (menn og kvinner, gutter og jenter, alle aldrer). Denne stafetten er kommet for å bli i Kristiansand, og vi satser på at den skal vokse seg større med årene.

2015-04-19 13.14.47
Også her er jeg i aksjon i NM-stafetten i Ås. Foto: Finn Kollstad.

Start og slutt ved Aquarama
Rekruttstafetten består av fire etapper på 500 meter hver, Lottestafetten er på fire etapper på 1000 meter og Generalstafetten er på seks etapper på 1000 meter hver. Løypen består av to 500 meter-sløyfer med start og slutt ved Aquarama. Sløyfe 1 går fra Aquarama, opp til Tresse, en liten runde og tilbake, mens sløyfe 2 går langs Bystranda, rundt hele Aquarama, og tilbake til start. For rekruttene utgjør hver sløyfe én etappe, mens begge sløyfene samlet utgjør én etappe for de voksne.

God test før Holmenkollstafetten
Det som er unikt med stafetten er at man kan selv velge hvor mange som skal løpe på laget. Hver deltaker må løpe minst én etappe, men det er opptil hvert enkelt lag å avgjøre hvorvidt man vil stille med én løper til hver etappe, eller å la et mindre antall løpere løpe flere etapper hver. Kombinasjonene er mange, og løpsstrategiene kan bli varierte. Hvis du er lysten på en heftig økt kan du til og med utgjøre et lag alene og løpe samtlige etapper selv!

Kristiansand Løpeklubb kommer selv til å stille med mange lag og tar sikte på å bruke etappetidene som utgangspunkt for uttak til elitelaget, som skal forsøke å forsvare fjorårets bragd i den prestisjetunge Holmenkollstafetten 9. mai. For andre som planlegger deltakelse i Oslo, kan det være lurt å stille strategisk til start på Generalstafetten med én som løper tre etapper på rad (3 km), én som løper to etapper (2km) og én som løper én etappe (1 km). Slik får man testet seg på distansene man skal løpe helgen etter.

Meld deg på!
Påmelding til Generalstafetten er åpen og jeg anbefaler alle løpelystne å melde seg på det som kan bli vårens vakreste (stafett-)eventyr, enten man planlegger deltakelse i Holmenkollstafetten helgen etter eller ei.

Det blir premiering for beste vennegjeng, beste bedrift og beste idrettslag på både Lottestafetten og Generalstafetten. Og selvfølgelig, deltakerpremier til alle rekrutter!

Meld deg på stafetten her