Andrea Hansen (t.v.) høygravid på trening for to år siden. Til høyre er hun sammen med mannen Harald Berglihn og parets sønn Johannes. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gikk bare glipp av én trening i svangerskapet

Andrea Hansen er en ivrig deltaker på styrkepartiene i "Bli Sprekere". Etter hvert har hun også fått med mannen Harald.

– Som profesjonell musiker må jeg være veldig nøye med å holde meg i form, ellers blir det fort belastningsskader, sier Hansen (38), som er fiolinist i Kristiansand Symfoniorkester.

Andrea ble oppmerksom på tilbudet gjennom bedriftsidrettslaget på Kilden og begynte på «Bli Sprekere – styrke» på Todda høsten 2012.

– Jeg liker denne formen for trening fordi jeg får trent alle muskelgrupper og jeg kan selv velge hvor hardt jeg vil trene. Noen ganger kjører jeg ordentlig hardt og presser meg helt til grensen, andre dager tar jeg det mer med ro, sier Hansen og utdyper:

– På treningen er det lav terskel, inkluderende instruktører og folk på alle nivåer,  så her er ingen prestasjonsangst. Andrea legger til at «Bli Sprekere» er noe helt annet enn et treningssenter.

– Vi er maks 20 personer i gruppen, vi er blitt godt kjent med hverandre og koser oss sammen. Latteren sitter løst og vi har en positiv tone oss i mellom.

I juni for to år siden ble hun mamma til Johannes. Hun trente helt til én uke før fødselen.

– Det var helt topp og har helt klart hjulpet meg å komme i form igjen etter at Johannes kom til verden. Faktisk gikk jeg bare glipp av én trening den sesongen, det var den dagen Johannes ble født, en fin dag i juni 2015. Så var det det sommerpause og etter sommerpausen var jeg på trening igjen.

I begynnelsen gikk hun alene på trening, men etter hvert ble ektemannen Harald Berglihn (53) med.

– Han klaget stadig oftere over ryggsmerter og at det var så tungt å trekke hummerteiner. Jeg ble litt lei av dette og sa at han enten måtte slutte å klage eller bli med på trening. Han valgte å bli med på trening,  og siden har vi gått der sammen. Dette er nå blitt vår ukentlige «date», vi har fast barnevakt de dagene og synes det er herlig å starte uka med en god treningsøkt.