Gimletroll etter finaleseieren i dameklassen for aktive lag i Skagerakturneringen i Sørlandshallen. Bak fra venstre: Vilde L. Kittelstad, Maren S, Ingrid Omdahl og Erica Nystøl. Foran fra venstre: Maren Lilledrange, Martine Mæhle og Kamilla Halvorsen. Liggende foran: Arta Hamiti. Alle fotos på siden: Fredrik Fredriksen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Målkalas for Gimletroll i Skagerakturneringen

Gimletroll-damene stilte med sitt beste mannskap og knuste Vindbjart hele 7-1 i helgas finalekamp.

Oddemarka, etter finaleseieren i bedriftsklassen for damer i Skagerakturneringen.
Oddemarka etter finaleseieren i bedriftsklassen for damer i Skagerakturneringen. Bak fra venstre: Mona Axelsen, Helene Nilsen, Karianne Heggem og Pia Tellefsen. Foran fra venstre: Esther Hansen, Helene Hæg og Christine Kjos. Ikke til stede på bildet: Miriam Mumtaz

Den populære Skagerakturneringen i fotball ble i helgen arrangert for 37. gang i Sørlandshallen i Kristiansand. I år kom det lag helt fra Hammerfest for å spille turneringen.

82 aktive- og bedriftslag deltok turneringen i år og etter nærmere 200 kamper ble avviklet i løpet av lørdag og søndag var det kåret vinnere i alle klasser. Hovedtyngden av deltakende lag kommer fra Rogaland, mens de lokale lagene utgjorde fjerdeparten. Resten av lagene kommer i hovedsak fra Telemark og opp til Osloområdet. Overraskende nok kom det påmelding helt fra Hammerfest, bedriftslaget fra Statoil Hammerfest hadde søkt på nettet og funnet hjemmesiden til Skagerakturneringen. Dermed  var det gjort og de var veldig fornøyd med oppholdet i Kristiansand selv om det ikke ble særlig sportslig uttelling.

Stig Hartvigsen har vært med 34 år på rad i Skagerakturneringen.
Stig Hartvigsen har vært med 34 år på rad i Skagerakturneringen.

Har deltatt 35 ganger

Stig Hartvigsen fra Stavanger har deltatt 34 år på rad i Skagerakturneringen, 35 ganger totalt. Siden Sørlandshallen ble bygd og turneringen kunne arrangeres der fra begynnelsen av 1990-tallet, har laget til Stig Hartvigsen tatt pokal hvert år. Med på laget har han de siste årene hatt mange gamle Viking-profiler, i år deltok blant annet Børre Meinseth og Hugo Hansen og sikret tredjeplass i den vanlige seniorklassen for bedriftslag og andreplass i klassen for oldboys.

Statoil Hammerfest var deltaker i Skagerakturneringen 2015.
Statoil Hammerfest var deltaker i Skagerakturneringen 2015.

Selv om lagene vestfra var flest i antall, bet sørlandslagene godt fra seg. I dameklassen for aktive lag ble det et lokalt finaleoppgjør mellom Vindbjart og Gimletroll. Gimletroll stilte med sitt beste mannskap og knuste Vindbjart hele 7-1 i finalekampen. Også i dameklassen for bedriftslag ble det lokal seier, Oddemarka vant på straffespark over stavangerlaget ConocoPhilips, etter 1-1 ved ordinær tid. Oddemarka vant samme klasse i ifjor og er det førende laget i bedriftsfotballen i Kristiansand.

XR Visuell Kommunikasjon slo til med finaleseier i bedriftklassen for menn i Skagerakturneringen.
XR Visuell Kommunikasjon slo til med finaleseier i bedriftklassen for menn i Skagerakturneringen.

Overrasket med finaleseier

Den store overraskelsen kom imidlertid i bedriftsklassen for herrer, der XR Visuell Kommunikasjon vant finalen over Team Ventura fra Bærum. XR Visuell Kommunikasjon var nesten ute av turneringen før kvartfinalene startet og gikk videre på loddtrekning blant taperlagene for å få full kvartfinale. XR Visuell Kommunikasjon er i sin andre sesong som bedriftsfotballag og spiller i 3. divisjon i Umbroligaen denne sesongen.

Arrangøren har fått mange positive tilbakemeldinger fra lagene etter turneringen og er selv spesielt fornøyd over deltakelsen i dameklassene. Det har vært jobbet bevisst i flere år med å få deltakelse fra voksne damelag og med 24 lag i aktiv- og bedriftsklassen for damer er målsetningen oppnådd.