Fra venstre: Per Eskeland, Torleif Kleppe og Jørgen Hodnebrog. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gjerstad-syklist vant Bukkene Bruse

Torleif Kleppe var raskest av de 275 deltakerne i helgas tradisjonsrike sykkelritt.

– Vi i Gjerstad hadde en klar taktikk for løpet: Sende ryttere av gårde i et tidlig brudd, forteller Kleppe.

Han var raskest med med tiden 1.55,42 timer og forteller videre:

– Vi lyktes å gå i brudd med Brede Høygilt. Dette for å ha flest mulig med over bakken ved Søre Herefoss. Vi andre fra Gjerstad kontrollerte avstanden til bruddet slik at de sterkeste på laget kunne kjøre i fra opp bakken og frem til bruddet. Det funket 100 prosent og Per Eskeland støtet med meg på hjul ifra bruddet og vi holdt unna de siste 15 km. Jørgen Hodnebrog og Brede Høygilt spurtet inn til plassene bak.

Deltakerantallet er liten oppgang fra i fjor. Start og mål er på Dømmesmoen som tidligere år, men traseen er endret til Bergemoen – gamle E18 til Lillesand – Birkeland – Søre Herefoss – Grøsle – Skiftenes – Dømmesmoen.

Nytt av året var også at to av puljene hadde fartsholdere på henholdsvis 30 og 35 km/t i snittfart. Hensikten er at tempoet skal være forutsigbart og at alle skal få en fin tur. I den raskeste startfeltet var det altså Torleif Kleppe fra Gjerstad IL som var raskest

Sjekk resultatene her