Her står jeg til venstre som vinner av International Austrian Grip Championship, sammen med europamesteren Andreas Brixa og Jürgen Gangshall. Alle foto på siden: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gjorde rent bord i Østerrike

Lørdag vant jeg fem av seks øvelser i en grepskonkurranse i Wien, og slo europamesteren med god margin.

I denne videoen trekker jeg et 250 kilo tungt lodd 70 centimeter opp.

Det var en fin blanding av utøvere i International Austrian Grip Championship, med blant annet en tysker ved navn Daniel som har benkpresset 300kg (!) og en kar som heter Johannes som har doktorgrad i mediaoppfatning og konspirasjonsteorier. Min største utfordrer var den regjerende europamesteren, Andreas Brix. En bamse på 138 kg og med hender som ser ut som en klase bananer.

Enhåndsløft av en 75mm pinch block. Her løftet jeg 40 kg.
Enhåndsløft av en 75mm pinch block. Her løftet jeg 40 kg.

Jeg trodde vi alle kjempet om seier i vektklassene samt overall-seieren.Slik ble det ikke. Jeg stilte i -105kg klassen og vant overlegent her. Mitt mål for denne konkurransen var å gi europamesteren en god kamp, og det klarte jeg sannelig også. Så om det hadde vært en overalltittel, hadde jeg vunnet den med tre poeng.

Slik ble det ikke. Jeg stilte i -105kg klassen og vant overlegent her. Mitt mål for denne konkurransen var å gi europamesteren en god kamp, og det klarte jeg sannelig også.  Jeg vant fire av seks øvelser, fikk delt førsteplass på én øvelse, og kom på andreplass i én øvelse. Så om det hadde vært en overalltittel, hadde jeg vunnet den med tre poeng.

Etter grepskonkurransen var over dro vi til et annet sted der vi skulle ha premieutdeling. Der så jeg en trestokk liggende på bakken, og strongman’en i meg måtte bare bort for å løfte den. Jeg løftet den over hodet fem-seks ganger før jeg showet litt for publikum med å stå på ett bein med stokken på strake armer. Det viste seg at det var en strongmankonkurranse som pågikk, og jeg ble spurt om å bli med. En halvtime senere, etter å ha dratt en bil, gått med farmers walk og løftet et 250kg lodd 70 cm høyt, fikk jeg sølvmedaljen i den konkurransen.

Screenshot_2015-09-27-13-56-36
Farmers walk med kun 70 kg i hver hånd. Her løp jeg 30 meter på 11,63 sekunder.

Etter premieutdelingen ble jeg bedt på pizza og øl av Highland Games-utøverne, som også hadde blitt ferdig med sine øvelser. Her var det kjendiser (i Highland Games-verdenen) som Pieter-Karst Bouma og Jimmy Van Der Walle, og vi satt å pratet til sent på natt.

Nå er jeg på plass hjemme, men det er ingen tid til å hvile. VM i grep er bare fire uker unna, og jeg skal prestere mitt beste her. Det er også NM i strongman enkeltøvelser om tre uker, og jeg tenker å bli med her også.