Toppdivisjonen spilles med 12 lag fra de 19 kretsene i landet. Foto: Nils Kvangraven.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

God start i bridgens toppdivisjon for Vest-Agder

Vest-Agder er i år representert i bridgens 1. divisjon med Marianne Harding, Ann Karin Fuglestad, Geir Brekka, Tom Høiland, Helge Mæsel og Roald Mæsel.

Toppdivisjonen spilles med 12 lag fra de 19 kretsene i landet. Det er totalt fire divisjoner med over 200 lag på landsbasis, de tre siste rykker ned fra 1. divisjon til 2. divisjon.

1. og 2. divisjon

Geir Brekka. Foto: Nils Kvangraven.

Etter vel halvspilt serie har laget gjort sine saker bra og er for fullt med i medaljekampen med en fin 4. plass. Årets serie er rekordjevn, det blir derfor en dramatisk avslutning når lagene samles til de siste kampene i februar. Det dyktige laget fra Vest-Agder kan med godt spill kjempe om medaljene, men de må også passe seg for nedrykksspøkelset som lurer rett bak. Tre av tolv lag rykker ned.

Resultatlisten etter seks av elleve kamper ser slik ut for 1. divisjon

I 2-divisjon har vi også hatt en god start for Vest-Agder. Lag Solli Hansen har inntatt 2. plassen i sin pulje mens lag HOMME foreløpig ligger på sjetteplass. Våre venner fra Aust-Agder har også hatt en fin start og jakter opprykk fra sin tredjeplass.

Martin Reinertsen for lag HOMME i 2. divisjon. Foto: Nils Kvangraven.

3. og 4. divisjon

Til helgen braker det løs i de to neste divisjonene, 3. – og 4. divisjon. Vest-Agder har i år den største puljen i 4. divisjon med 20 lag. Det er imponerende hvor godt fotfeste divisjonen har i Agder, dette kan vi være stolte av.

Den kommende spillehelgen arrangeres på Lindesnes Havhotell. Selv om restaurant konseptet UNDER har hatt god omtale den senere tid blir bridgen spilt over vann. Det er flotte lokaler på hotellet, så her vil alle deltagere trives.

Følg resultatene på denne linken

Etter min vurdering er det i år en svært åpen pulje. Men favoritter må nok være Katja Nilsens mannskap sammen med Mandal, Søgne og Hangelands utvalgte.

Ukens spill

Vi tar også med ett spill fra 1. divisjon som viser at det gjøres feil også på toppnivå.

Våre spillere Harding-Fuglestad på Vest-Agder satt øst-vest og fikk inn en aldri så liten fulltreffer når motparten sladret i kortene.

Meldingene gikk slik:

1 kunne være på 2-kort og 1 var den moderne overføringen til 1NT og viste enten 6-9 poeng eller en sterkere hånd med ruter og evt kløver på siden.

Ann Karin Fuglestad. Foto: Nils Kvangraven.

Som vi ser valgte syd noe grådig å doble 5♣ i stedet for å si pass og ta en beit (som han ikke kunne være sikker på). En svært uheldig avgjørelse når Marianne Harding leste kortene og elegant flyttet kontrakten over i 5♦!

Spilleføringen sto heller ikke noe tilbake for meldingene da hun vant hjerterutspillet med esset og fulgte opp med kløver til esset. Spar til kongen vant nord med esset og spilte ny spar til damen hos øst.

Marianne Harding, Foto: Nils Kvangraven

Marianne fortsatte med ruter til knekten og kløver. Nord fant beste motspill han han kastet en hjerter og Marianne vant med kongen og spilte ny kløver til knekten hos syd.

Spar i retur trumfet Marianne høyt før en kløver ble trumfet på hånden.

Ruter konge ble så fulgt av hjerter til stjeling. Nå kunne Marianne ta ut trumfen med esset og forlange resten av stikkene med trumf og kløver som nå var godspilt.

I lukket rom meldte og vant motspillerene 5♦ slik at spillet ble uavgjort, men 5♣ ville gått en beit og gitt motstanderen 12 imp.

Godt vurdert av det sterke Vest-Agder-paret.

Les flere bridge-innlegg her