Vi ledet med to mål til pause, men måtte gi tapt med fire mot Larvik i Aquarama sist torsdag. Foto: Fædrelandsvennen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Godt å være i gang!

Nå er det endelig duket for ny sesong og oppkjøringen er allerede i full gang. De første treningskampene ble blåst i gang denne helgen.

Dette i anledning ny håndballskole og -cup, i regi av Vipers og Blåkors. Blue Vipers håndballskole er det nyeste håndballtilbudet her i Kristiansand som vi i Vipers er veldig stolte av. For å få flest mulig deltakende barn måtte vi lokke med kamper mot de virkelig store lagene på kvelden. Både serievinnerne fra Danmark, Esbjerg, og Grundigligavinnerne Larvik. Sist Vipers-jentene spilte en håndballkamp, var nemlig mot seiersvante Larvik. Da ble det tap, imidlertid vant vi kampen før.

Det er alltid spennende å skulle begynne og spille kamper igjen. Kjenne på formen, og ikke minst hvordan vi ligger an i forhold til motstanderne. Da kribler det litt ekstra i magen når det er blant de beste lagene i verden vi møter.

Ingenting er som å høre lagvenninner si: ”Vi skal fanken meg vinne dette her!” Vi elsker virkelig når vinnerinstinktet oser i garderoben. Det er godt vi har fått inn forsterkninger fra kroatiske Marta, danske Mathilde, svenske Ulrika og lokale Mona. De har virkelig tilført noen ekstra vinnerskaller og løfter stemninga i garderoben enda et hakk!

I den første kampen mot Esbjerg tar det litt tid før vi kommer i gang. Stemningen i laget er god, både på benken og banen, men vi kjenner på spenningen og nervøsiteten. Det er alltid litt ekstra sommerfugler i magen når første kamp spilles. Etter hvert blir rytmen i laget bedre, og det vi har øvd på sitter. Vi har mange gode individuelle prestasjoner, og vi ser hvilket potensial spillerne har. Vi ser at vi henger godt med det danske topplaget, men vi har flere ting å jobbe med. Selv med tre ukers trening på systemer og trekk, ble Esbjerg for sterke. Spesielt forsvaret måtte opp et hakk, og dette ble fokuset mot Larvik.

Sakura Hauge storspilte mot Larvik, og hadde en rekke gode redninger. Foto: Fædrelandsvennen
Sakura Hauge storspilte mot Larvik, og hadde en rekke gode redninger. Foto: Fædrelandsvennen

For to år siden var hovedfokuset mot Larvik å tape med mindre en ti mål. I dag er målet noe helt annet. Vipers har brukt tid på å legge bort respekten for håndballnorges forbilder. Nå har vi vist at vi kan, og seier er ikke lenger utenkelig. Det er en utrolig mestringsfølelse og vise at vi kan måle oss mot et av verdens beste lag. Vi er ikke lenger redd for å takle noen av dem og ingenting er som å gi Nora Mørk en skikkelig god takling. Respekten ligger alltid igjen i garderoben, her går vi ut for kjempe om en seier.

I Larvik-kampen fungerer forsvaret mye bedre og vi slipper inn få mål i det etablerte forsvaret. Vi taper kampen på enkle feil i angrep, mot slutten av kampen. Larvik straffer oss med sitt beste våpen, nemlig kontringer.

I løpet av helgens kamper har vi sett mye positivt, men vi har også forbedringspotensial. Alt i alt er vi fornøyd med et tomålstap og firemåltap mot noen av Europas beste lag. Vi gleder oss til fortsettelsen!