Her er jeg sammen med klassevinner Morten Hansen (i midten) og tredjemann Eirik Ravnan til høyre. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Godt fornøyd med NM-sølv

NM sprint i Tønsberg var en utrolig gøy og positiv opplevelse med mange tilskuere og strålende vær.

Totalt ble jeg nummer fem, mens jeg ble nummer to i klassen 20-39 (seniorklassen). Svømmingen gikk veldig bra og jeg var nummer to opp av vannet. Svømmefølelsen var god og jeg hadde godt tak på vannet. Jeg fikk dermed en god start på løpet.

Dette bildet er tatt under NM i Kristiansand for to uker siden, da jeg ble nummer åtte på normaldistansen. Foto: Bixi Robertsen.
Dette bildet er tatt under NM i Kristiansand for to uker siden, da jeg ble nummer åtte på normaldistansen. Foto: Bixi Robertsen.

Sykkeldelen gikk også bra. Jeg kom meg fint ut av skiftesonen (T1) og hang godt med første gruppen på sykkel. Det som er spesielt med NM sprintdistansen er at vi har lov til å henge på hjul på sykkel (draft legal, som det så fint heter), i motsetning til de fleste andre konkurranser her i landet hvor man må ha minst ti meter avstand til personen foran. Derfor var det veldig viktig å være langt fremme etter svømmingen.

Vi var totalt en gruppe på seks mann som lå i tet på syklingen. Jeg hang godt med og hadde ingen problemer her. Kroppen føltes bra og jeg følte at jeg hadde god sjanse til å ta 3.plassen totalt før vi begynte på løpingen. Løpingen gikk dessverre veldig tungt og det føltes som jeg bare hadde ett gir å gå på. Jeg har slitt en del med løpingen de siste konkurransene og jeg var skuffet over at jeg ikke fikk ut potensialet mitt her. Men totalt sett er jeg godt fornøyd. Jeg klarte som sagt 5. plassen totalt og 2.plassen i klasse 20-39 år. Jeg er veldig godt fornøyd med at svømmingen går såpass bra som den gjør. Det samme gjør syklingen. Her merker jeg en stor forbedring i forhold til i fjor. Nå gjelder det bare å få ut potensialet på løpingen (som jeg vet at jeg har inne), så kan det fort bli enda bedre.

For to uker siden deltok jeg på NM normaldistanse som ble arrangert her i Kristiansand som en del av TriQuart. Her løp jeg inn til en fin 8.plass etter en bra svømme- og sykkeletappe. Løpingen her gikk også veldig tungt. Etter TriQuart var fokuset å finpusse formen mot NM sprint som var denne lørdagen.

De viktigste triatlonkonkurransene er over, men jeg kommer mest sannsynlig til å stille på Haugesund triathlon 29.august, samt et par lokale konkurranser med klubben her i Kristiansand. Ellers kommer jeg til å delta på litt løpskonkurranser utover høsten og må finne tilbake til løpeformen som har vært litt fraværende.