Kristiansanderen Mats Ege fra Bjaavann Golfklubb fikk sitt første køllesett da han var to år.  Foto: Oddleiv Moe
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Golfforbundet satser på Mats

Mats Ege (16) satser på å være best i sin årsklasse til å spille golf når han om tre år er ferdig med videregående skole.

Han er nå innkalt til Norges Golfforbunds talentutviklingsprogram. Det betyr at forbundet nå har fått øynene opp for den talentfulle Bjaavann-spilleren. Han legger ikke skjul på at han er stolt over å være en av dem golf-Norge nå satser på, og i helgen deltar han i regi av golfforbundet på regionsamling i Bergen. Det var for øvrig tilfeldig at han oppdaget at han var blitt en av morgendagens menn:

- Jeg var innom innboksen på mail for å sjekke om jeg var kommet inn på skole til høsten, og der lå meldingen fra Norges Golfforbund om samlingen i Bergen, sier Mats.

golf2Gleder seg til Wang

Han er for øvrig også kommet inn på skolen til høsten. Og det er en skole der det fokuseres på golf.

- Jeg skal ta videregående på golflinjen på Wang Toppidrettsgymnas i Stavanger. Fem stykker er tatt opp på denne linjen i år. Derfor er det også gledelig at min klubbkompis Tor Davis også er kommet inn. Vi skal bo på rom sammen.

For å komme inn på denne linjen var 50 prosent basert på skolekarakterer og 50 prosent basert på golfferdigheter. Så Mats og Tor har det både i hodet og i hendene. Mats satser på golf. Treningstimer høyt på opp tjuetallet i uka er ikke oppsiktsvekkende for hans del. Bortsett fra en helg fram til august er samtlige helger besatt med golfturneringers. Alltid med på golfturneringene er enten pappa Øyvind, mamma Berit eller begge to.

Allsidig type

I fjor endte han på åttendeplass i sin årsklasse i landet. I år håper han å hoppe opp til en tredjeplass, og om tre år vil han være best. Det er ingen løgn å si at Mats tidlig ble grepet av golfsporten, selv om han også har spilt fotball, håndball og innebandy:

- Jeg var to år da jeg fikk mine første plastikk-køller – fire år da jeg fikk ordentlig køllesett og seks år da jeg tok grønt kort. Siden har han vel vært omtrent like mye ut på golfbanen i Ålefjær som de som arbeider på banen. Klubbens medlemmer har i mange år latt seg imponere av «lille Mats» som nå er skutt i været.

-  Blir du aldri lei?

-  Det kan være slitsomt å stå opp før klokka seks om morgenen for å reise på turneringer utenbys. Men golfen gir meg vanvittig mye glede og det er inspirerende å se at framgangen kommer, sier Mats, som har 4,0 i handikap.

Aller best på nærspill

Mats feier den lille hvite ballen greit 220 meter med driver. Men han er mer opptatt av å slå rett og langt. Foreløpig mener han å ha styrken rundt greenen, men han ønsker å forberede seg på alle golfens området. På Bjaavann trenes han av klubbens pro Gordon Murray. Men når han til høsten flytter til Stavanger og golfgymnas får han seg ny trener. Han må da også melde overgang til en Stavangerklubb.

-  Det hadde imidlertid vært artig å bli klubbmester før jeg drar, smiler 16-åringen.