Glade vinnere fra Greipstad. Bak fra venstre: Helene Andreassen, Ninella Moshe, Emilie Erlandsen, Ingrid Aarhus Nilsen, Malin Aas Skomedal, Leah Nygaard, Camilla Hantho Nordihus, Emma Øvland Rygg, Adine Øvland Rygg, Najah Ali Hussain, Heidi Rørheim, Celina Frustøl Skomedal og Christian Reidar Nygaard (assistenttrener). Foran fra venstre: Adriana Johannessen Samuelsen, Silje Elise Horn Hagen, Caroline Hantho Nordihus, June Tønnesland Johansen, Marie Flodqvist Eldhuset, Marthe Knutsen, Salma Birkeland og Cecilie Hantho Nordihus. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Greipstadjentene med cuptriumf

Greipstad J16 vant helgas fotballturnering i Moss, som samlet rundt 40 lag i 15-16-årsklassen.

I helgen reiste 20 fotballglade jenter fra Greipstad J16  til Sparebank1 cup i Moss. Det spilles 5er-fotball m/vant (vegger rundt banen), og var denne helgen forbeholdt jentelag fra 11/12 årsklassen til senior damelag. Greipstad deltok med tre lag i 15/16-årsklassen, som til sammen hadde 40 deltakende lag fra hele sør/øst Norge.

Greipstadjentene var i år så heldige å få bo på arrangerende klubb, Sprint-Jeløy, sitt klubbhus, noe som lagde en fin sosial ramme rundt turneringen. Etter to puljespilkamper var unnagjort for alle tre lagene lørdag kveld, og andre klær og ny sminke lagt var på, ble det en tur på den lokale pizzeriaen.

Søndag fortsatte videre puljespill før sluttspillet tok til for de to beste lagene i hver av de ti puljene som var satt opp. Et av lagene til Greipstadjentene tok seg videre etter å ha vunnet sin pulje, og ble da klare for åttedels finale mot Drøbaks-Frogn. Denne ble vunnet 4-0. Videre ble Stabæk J15 (5-2), Bærums Værk Hauger ( 6-4) beseiret i kvartfinale og semifinale, før Stabæks J16 lag stod for tur i finalen.

Greipstadjentene har møtt Stabæk ved flere anledninger i andre turneringer, og det er alltid tette og jevne matcher. Det skulle det også bli i denne finalen. I et fyrverkeri av en kamp over 2×10 minutter klarte jentene fra Greipstad å hente pokalen hjem etter en velfortjent 3-1-seier.  Etter elleville jubelscener, premieutdeling og en dusj av det kjappe slaget, var det da bare for jentene å vende nesen hjemover med BastøFosen kl. 21.30. Etter en lang dag i Mossehallen med pølser i vaffel på menyen, var det bare på sin plass at McDonald fikk æren av å servere jentene kveldsmat.

Kl. 02.00 ankom en noe sliten og trøtt gjeng Sørlandet, klare for nye utfordringer etter litt søvn og hvile.