Yvonne Murray (t.v.) og Linn Kristine Haugen har deltatt i flere NM, og får snart sjansen i EM. Det arrangeres i Slovenia 23.-30. oktober. Foto: Grimstad Kickboxingklubb.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Grimstad-duo til EM i kickboksing

Yvonne Murray og Linn Kristine Haugen gleder seg til mesterskapet i Slovenia.

Grimstad Kickboxingklubb har fått et historisk uttak til et internasjonalt mesterskap. Det er første gang klubben har to utøvere som er kvalifisert til et europamesterskap. Dette er en stor prestasjon for en liten klubb på Sørlandet.

I klassen lettkontakt er det kun fire utøvere i Norge som er tatt ut. To utøvere kommer fra Fighter Kickboxingklubb i Oslo, og to fra Grimstad Kickboxingklubb. Yvonne Murray er student i Grimstad og kom til klubben for 2,5 år siden. Hun har på kort tid gjort det meget bra innen sporten og har etter hvert en rekke mesterskap bak seg. Hun har deltatt i flere norgesmesterskap, og har også vært ute og konkurrert i internasjonale stevner. Hun konkurrerer i vektklassen -55 kilo. 

Linn Kristine Haugen har noe lengre fartstid i sporten og vært i Grimstad Kickboxingklubb i flere år. Hun har som Yvonne også flere norgesmesterskap bak seg, samt internasjonale stevner. Hun konkurrerer i vektklassen +70 kilo. 

Både klubben og utøverne har jobbet mot dette i flere år. Vi har tradisjon for å sende utøvere på mesterskap, og dette har gitt resultater. Skal man klare å kvalifisere seg til EM, må man konkurrere i internasjonale stevner. Dette har vært en bevisst strategi i lengre tid, og vi ser nå at vi lykkes. Dette skyldes ikke minst at vi har utøvere som er villige til å legge ned en betydelig mengde trening i tillegg til sitt daglige virke.

Vi ser nå fram til EM med spenning og håper det går bra med utøverne våre, sier en meget fornøyd Aun Hunsager Andresen, som er sportslig leder og hovedtrener for Linn Kristine og Yvonne. Han er stolt over det utøverne har prestert og ser fram til følge dem til Slovenia. Dette er en helt unik situasjon og noe vi er veldig stolte av, sier Andresen.

Skrevet av Per Laukvik, leder Grimstad Kickboxingklubb